ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει μέτωπο Κασσελάκη–ομάδας Παππά – Στις ευρωεκλογές το τελικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει μέτωπο Κασσελάκη–ομάδας Παππά – Στις ευρωεκλογές το τελικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι βγήκε ενισχυμένος έπειτα από το ταραχώδες Συνέδριο και πως έχει λυμένα τα χέρια του να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί, αλλά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει πουθενά

Ραντεβού για το τελικό ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους, θα δώσουν μετά τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης και οι ομάδες που σχηματοποιήθηκαν μετά το τραυματικό Συνέδριο του κόμματος. Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι ανοίγει μέτωπο ανάμεσα στην ηγεσία και τους «κεντριστές» που κέρδισαν στο Συνέδριο, καθώς προειδοποιούν τον πρόεδρο να «σεβαστεί τις συλλογικές αποφάσεις».

Άλλωστε, εκείνοι κατάφεραν να συντρίψουν την πρόταση Κασσελάκη για εσωκομματικής εκλογές, να τον θέσουν υπό επιτροπεία μέσω της επαναλειτουργίας του Εκτελεστικού Γραφείου και να μη του δώσουν καμία διαβεβαίωση ότι θα είναι πρόεδρος και μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνει ότι βγήκε ενισχυμένος από την ταραχώδη διαδικασία, πως έχει ορίζοντα τις εθνικές εκλογές και πως έχει λυμένα τα χέρια του να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί, αλλά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει πουθενά.

«Βγήκα ενισχυμένος από το Συνέδριο. Θα παραμείνω πρόεδρος μέχρι και τις επόμενες εθνικές εκλογές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αναλώθηκε στην εικόνα και στην αποθέωση των 1.500, περίπου, οπαδών του, την ώρα που ο ίδιος και η ηγετική ομάδα του δεν κατάλαβαν, μάλλον, τι ακριβώς ψηφίστηκε στο Συνέδριο.

Σε αυτό το κλίμα κινήθηκε, μιλώντας στο Action24 και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, που δήλωσε πως «η απόφαση του Συνεδρίου ήταν σαφής, πρόεδρο έχουμε, άλλο κόμμα θέλουμε» Βέβαια, αυτό δεν καταγράφηκε σε κανένα σημείο της Πολιτικής Απόφασης.

Την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχει λάβει «λευκή επιταγή» από το συνέδριο, μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν φαίνεται να τη συμμερίζονται ούτε τα στελέχη της ομάδας του Νίκου Παππάς, ούτε της «φρουράς Τσίπρα», που προειδοποιούν την πλευρά της ηγεσίας ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου είναι δεσμευτικές για όλους.

«Η καταγεγραμμένη απόφαση περιέχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Άρα εκεί εγώ δεν βλέπω μία συνθήκη αποσταθεροποίησης. Όποιος επιδιώξει να κάνει κάτι άλλο με δημόσια παρουσία, βρίσκεται σε απόκλιση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Πρόκειται για μια γενική προειδοποίηση προς όλες τις πτέρυγες, κατά την πρώτη ανάγνωση, η οποία, όμως, ξεκάθαρα απευθύνεται προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Γιώργος Τσίπρας, ξέρουν πολύ καλά τι ψηφίστηκε στο Συνέδριο.

Παράλληλα, αφήνουν ανοιχτό να τεθεί θέμα ηγεσίας αν το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές δεν είναι το επιθυμητό για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φαρ ουέστ. Αν χρειαστεί, η Πολιτική Γραμματείας θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή και αυτή θα αποφασίσει.

«Δεν εκλέξαμε πρόεδρο για πέντε μήνες, αλλά για μια τριετία. Αλλά κάθε μέρα, όλοι κρινόμαστε», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, στον Σκάι, ενώ εκλέξαμε πρόεδρο για μια τριετία, όχι για πέντε μήνες», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, που συμπλήρωσε πως «από εκεί και πέρα, όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές στα όργανα, τα οποία και δεν ελέγχει. Μάλιστα, φαίνεται να στοχοποιεί την Όλγα Γεροβασίλη, που σήκωσε το γάντι που πέταξε, τον Διονύση Τεμπονέρα που θεωρεί ως τον βασικό διεκδικητή της ηγεσίας και τον «αρχιστράτηγο» της «ανταρσίας», Χρήστο Σπίρτζη.

Επίσης, στην κατηγορία των εσωτερικών εχθρών εντάσσει και τον γραμματέα του κόμματος Γιώργο Βασιλειάδη που βρίσκεται με την παραίτηση στο χέρι, αλλά και τον Γιώργο Τσίπρα.

Οι πιθανές αλλαγές στη σύνθεση των οργάνων, θα έχει ως στόχο τον απόλυτο έλεγχο τους από τον Στέφανο Κασσελάκη.