ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θα ανεξαρτητοποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Τα σενάρια και η νέα πραγματικότητα για τον πρώην πρωθυπουργό

Θα ανεξαρτητοποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Τα σενάρια και η νέα πραγματικότητα για τον πρώην πρωθυπουργό

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την Απογευματινή, έχει πάρει... ανάποδες με τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και με αυτούς που του πρόσφεραν σανίδα σωτηρίας στο συνέδριο

Η επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποδοκιμασία της πρότασής του από το συνέδριο του κόμματος για την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών, δεν είναι βέβαιο, όπως αναφέρει η Απογευματινή, πώς θα εκδηλωθεί την επομένη των αποτελεσμάτων της κάλπης για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την Απογευματινή, έχει πάρει... ανάποδες με τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και με αυτούς που του πρόσφεραν σανίδα σωτηρίας στο συνέδριο, δηλαδή τους Νίκο Παππά, Σωκράτη Φάμελλο και τον ξάδερφό του, Γιώργο Τσίπρα, που δεν αποκλείεται να τους «τραβήξει το χαλί» πριν από τις ευρωεκλογές.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την Απογευματινή, όχι επειδή δεν υιοθετήθηκε η λύση που πρότεινε για την προσφυγή στις κάλπες, με στόχο την ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών του κόμματος στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά γιατί διαπιστώνει πως από μέρους τους επιχειρείται να στηθεί ένα προσβλητικό και απαξιωτικό αφήγημα εναντίον του, με υπαινιγμούς του τύπου «ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει πλέον στους συνταξιούχους της πολιτικής και κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά».

Και επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίνει εύκολα συγχωροχάρτι στους πονηρούς και τους αλαζόνες, ειδικά όταν πάνε να του το παίξουν έξυπνοι εκ του ασφαλούς, δεν αποκλείεται πριν από τις ευρωεκλογές να στείλει καμία επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και να γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του κόμματος, που ο ίδιος ίδρυσε.