ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ώρα που μιλάει ο Φάμελλος στη Βουλή, o Κασσελάκης ανεβάζει βίντεο για το νομοσχέδιο

Την ώρα που μιλάει ο Φάμελλος στη Βουλή, o Κασσελάκης ανεβάζει βίντεο για το νομοσχέδιο

Δηκτικά σχολίασαν κυβερνητικές πηγές την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που μιλούσε στο βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια την ώρα που ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος υπερασπίζεται τη θέση του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει βίντεο για το νομοσχέδιο, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές. Επίσης, διερωτώνται: «Δεν τον εκφράζουν οι θέσεις του κ. Φάμελλου;»

«Οι δικές μας προτάσεις για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο: 1.Διπλασιασμός του διδακτικού προσωπικού, προκειμένου να φτάσουμε στο μέσο όρο της ΕΕ στην αναλογία καθηγητών-φοιτητών. 2.Πρόγραμμα «Εστία παντού». Ανέγερση φοιτητικών εστιών με χρηματοδότηση από έσοδα του δημοσίου από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. 3.Διπλασιασμός των κονδυλίων που δίνονται στα πανεπιστήμια για την έρευνα. Γιατί χωρίς την έρευνα δεν μπορεί να διασυνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας. 4.Έκπτωση ενοικίων για φοιτητική στέγη από το φορολογητέο εισόδημα. -Για μισθώματα έως 500€. -Για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000€. -Ωφελούμενοι: 150.000 οικογένειες. -Δημοσιονομικό κόστος: 225.000.000 €. 5.Δημιουργία αυτοδιοικούμενων πυλώνων ξένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. Έτσι θα έρθουν πανεπιστήμια με κύρος στην Ελλάδα» σημειωνει στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης.