ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ

Ε. Βενιζέλος: Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ

«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε ιδεολογικά» ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την πρώτη επίσημη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι πολίτες στις εκλογές ψήφισαν υπέρ του ευρώ, υπέρ της αναθεώρησης όρων του μνημονίου και υπέρ της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, παρά την ακραία τεχνητή πόλωση της προεκλογικής περιόδου.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της ιδεολογικής του ταυτότητας», ανέφερε, ενώ άφησε αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο που φτάσαμε».

Εξαπολύοντας πυρά προς τη «γαλάζια» παράταξη, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η ΝΔ σε πρώτη φάση τροφοδότησε την «τυφλή αντιμνημονιακή λογική», ενώ σε δεύτερη φάση «οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και τροφοδότησε ακραία τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τώρα θα καταλάβει αυτά που έκανε ότι δεν καταλάβαινε.

«Τέλος το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε»

Αναφερόμενος στο κόμμα του, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις «σηματοδότησαν το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε» καθώς έχει τεθεί σε αμφισβήτηση η επαφή του με την κοινωνική του βάση και τις συμμαχίες που προσδιόριζαν την ταυτότητά του.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι δρόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι παράλληλοι και ευχήθηκε στο κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη να αντέξει το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ορίζονται ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.