ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απόλυτη ανάγκη» η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είπε ο Βενιζέλος

«Απόλυτη ανάγκη» η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είπε ο Βενιζέλος

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και χαρακτήρισε «απόλυτη ανάγκη» την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μιλώντας στην Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, ότι απαιτείται μεταξύ άλλων περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους και επαναγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, χαρακτήρισε «δημαγωγό» τον Αλέξη Τσίπρα, που «καιροφυλακτεί να αποτύχει η κυβέρνηση και η χώρα», όπως τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε να εξαπολύει τα «βέλη» του στον Α. Τσίπρα, λέγοντας: «Απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική της» και εξήγησε, ότι «Την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής, η εθνική ευθύνη σε κυνηγάει από μόνη της».

Παράλληλα, ανέφερε, ότι «η Ελλάδα πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της αλλά η Ευρώπη είναι ένα ανοιχτό πεδίο διαπραγμάτευσης, διαδικασία που δεν σταματά ποτέ. Χρειαζόμαστε την πολιτική υποστήριξη των υπολοίπων κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης για να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση εκείνων των μέτρων που επιτείνουν την ύφεση».