ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς προς Τσίπρα: Είστε αβανταδόρος του λόμπι της δραχμής!

Σαμαράς προς Τσίπρα: Είστε αβανταδόρος του λόμπι της δραχμής!

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη δευτερολογία του στη Βουλή, απάντησε σε όλους και όλα.

«Σήμερα στη Βουλή είδαμε μια μάχη ανάμεσα στο νέο που αλλάζει και στο παλιό που αντιστέκεται και εμμένει σε ό,τι απέτυχε και χρεοκόπησε. Από τη μια, παρακολουθήσατε τις τοποθετήσεις τριών κομμάτων που υπερέβησαν τις όποιες διαφορές τους και συνεργάστηκαν για το καλό του τόπου και από την άλλη τη λυσσώδη αντίσταση κάποιων στο να ανοιχθούν νέοι δρόμοι για τη χώρα και την επιμονή τους στο παλιό που χρεοκόπησε και στην οπισθοχώρηση. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος εδώ μέσα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κουνάει το δάκτυλο. Πρόκειται για χονδρό λαϊκισμό».

Επίσης αναφέρθηκε σε όσα ακούστηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ξεπούλημα της χώρας. «Ξεπουλάμε την Ελλάδα, όπως μας κατηγορούν, ή αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία με όφελος για το ελληνικό συμφέρον; Δεν θέλετε να δημιουργήσουμε επενδύσεις, θέσεις εργασίας για τα άνεργα παιδιά μας; Η Ελλάδα έχει μεγάλο απόθεμα πλούτου, όμως παραμένει αδρανές. Κάποιοι καταγγέλουν τα μνημόνια, όμως δεν κάνουν τίποτα στην πράξη για να τα καταργήσουν. Κάποιοι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην υποανάπτυξη, εμείς όμως δεν θα το επιτρέψουμε. Αβανταδόρος του λόμπι της δραχμής, είστε κ. Τσίπρα», είπε, μεταξύ άλλων, ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, κατηγόρησε τον κ.Αλέξη Τσίπρα για παραλήρημα, ενώ επέλεξε να του απαντήσει επίσης με ένα στίχο του Καβάφη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις».

.