ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο Τραγάκης για τους διορισμούς συγγενών του στη Βουλή

Τι απαντά ο Τραγάκης για τους διορισμούς συγγενών του στη Βουλή

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, μετά τις αποκαλύψεις για το διορισμό στη Βουλή συγγενικών του προσώπων.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που προβάλλονται από πηγές του περιβάλλοντος του αντιπροέδρου, η κόρη του Αργυρώ Τραγάκη-Λεοντή απασχολούνταν στο πολιτικό του γραφείο και μονιμοποιήθηκε στη Βουλή με το νόμο Σιούφα, το 2009. Ο σύζυγος της κόρης του, Αναστάσιος Λεοντής, είχε προσληφθεί σε δημοτικό ραδιόφωνο το 1985 και στη συνέχεια ο κ. Τραγάκης τον απέσπασε στο Κανάλι της Βουλής. Μονιμοποιήθηκε επίσης με το νόμο Σιούφα.

Τον προηγούμενο μήνα, ο κ. Τραγάκης διόρισε ως μετακλητή την αδελφή του συζύγου της κόρης του.

Όσον αφορά στο γιο του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» και ότι εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Όμως, η σύζυγος του γιου του τυγχάνει και αυτή να είναι μόνιμη υπάλληλος της Βουλής. Η δικηγόρος Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή το 2004, για να συνδράμει στο έργο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο TOR-M1. Πρόεδρος της εξεταστικής ήταν ο κ. Τραγάκης. Η κ. Κρουστάλη Τραγάκη μονιμοποιήθηκε με τον επίμαχο νόμο Σιούφα.

Ο ίδιος ο κ. Τραγάκης υποστηρίζει ότι όταν διορίστηκε η μετέπειτα σύζυγος του γιου του, οι δύο νέοι δεν γνωρίζονταν και ότι ο έρωτας προέκυψε στη συνέχεια.

Ο κ. Τραγάκης, σχολιάζοντας σε διευκρινιστική δήλωσή του το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, σημείωσε: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εγκύκλιος Γ.Μαυραγάνη για τις οφειλές του Δημοσίου

«Η Νονά»: Το βιβλίο-κόλαφος για τη Μέρκελ

Το πρωτοσέλιδο της Sun με τον γυμνό πρίγκιπα Χάρι