MEDIA

Το πρωτοσέλιδο της Sun με τον γυμνό πρίγκιπα Χάρι

Το πρωτοσέλιδο της Sun με τον γυμνό πρίγκιπα Χάρι

Το 'πε και το 'κανε η βρετανική εφημερίδα Sun, ότι θα δημοσιεύσει τις γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι από το Λας Βέγκας, παραβλέποντας το σχετικό αίτημα των δικηγόρων της βασιλικής οικογένειας.

Η Sun έγινε η πρώτη βρετανική εφημερίδα που δημοσιεύει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Την Πέμπτη, οι εφημερίδες στη Βρετανία δεν δημοσίευσαν τις εικόνες του γυμνού εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, δίπλα σε μια επίσης γυμνή άγνωστη γυναίκα κατά τη διάρκεια των πριγκιπικών διακοπών στο Λας Βέγκας, μετά από δικαστικό αίτημα του παλατιού, που ζήτησε σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του Χάρι.

Όμως, η πρώτη σελίδα της εφημερίδας Sun παρουσιάζει την Παρασκευή μια φωτογραφία του γυμνού πρίγκιπα να καλύπτει με τα χέρια του τα επίμαχα σημεία του σώματός του και πίσω του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας να είναι μια γυμνή γυναίκα.

sun-harry

Ο αρχισυντάκτης της Sun Ντέιβιντ Ντίνσμορ, επικαλέστηκε την «την ελευθερία του Τύπου» για να δικαιολογήσει τη δημοσίευση των φωτογραφιών, τονίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση δεν ήταν εύκολη. «Πρόκειται για μια γελοία κατάσταση όπου την φωτογραφία μπορούν να τη δουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μέσω ίντερνετ, αλλά δεν μπορούν να τη δουν στην πιο δημοφιλή εφημερίδα της Βρετανίας, την οποία διαβάζουν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα», δήλωσε.

Μετά την κυκλοφορία της Sun, άλλες βρετανικές εφημερίδες και δίκτυα, όπως το BBC και το Sky, πρόβαλαν εμμέσως τις γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα, δείχνοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ομίλου Μέρντοχ.