ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Έχει διαταραχθεί η αναλογία ανάμεσα στις περικοπές

ΠΑΣΟΚ: Έχει διαταραχθεί η αναλογία ανάμεσα στις περικοπές

Το ΠΑΣΟΚ «σεβάστηκε τη θέση του πρωθυπουργού για εξειδίκευση των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, τώρα, όμως, είναι η ώρα και η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», για να συμφωνηθεί η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, η άμεση εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, το κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο και η βιωσιμότητα του χρέους, μέσω μείωσής του, με τρόπο ασφαλή για την Ελλάδα, χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό σημείωναν πηγές της Ιπποκράτους, μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν όταν μπορεί να ειπωθεί στη Βουλή «ολόκληρη η αφήγηση», δηλαδή όταν παράλληλα με τα μέτρα θα συμφωνηθεί και το παραπάνω ολοκληρωμένο πακέτο, όπως το παρουσίασε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε να ψηφιστεί κάτι αβέβαιο και ανολοκλήρωτο», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές επ' αυτού και υπογράμμιζαν ότι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όσον αφορά στη διάρθρωση του πακέτου μέτρων, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «έχει διαταραχτεί» η αναλογία ανάμεσα στις περικοπές που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και την περιστολή των λειτουργικών δαπανών και σημείωναν ότι προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή της, το βάρος πρέπει να πέσει σε εκείνο «που έχει επισημάνει από την αρχή το ΠΑΣΟΚ», όπως επισήμαιναν, δηλαδή στη συμφωνία για παράταση και την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου πακέτου. Ακόμη, ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κατά των οριζόντιων παρεμβάσεων και στα δώρα και πως το ποσό που περιλαμβάνεται στο πακέτο των μέτρων και προβλέπεται να αντληθεί από τέτοιες παρεμβάσεις, θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο, δηλαδή μέσω κλιμακωτών περικοπών.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία των τριών στα νέα μέτρα

Βενιζέλος: Πιο ήπια και φιλικά τα μέτρα με την επιμήκυνση