ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορηματική διάψευση Στουρνάρα για την αξιοποίηση νησιών

Κατηγορηματική διάψευση Στουρνάρα για την αξιοποίηση νησιών

Κατηγορηματικός ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όσον αφορά στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για παραχώρηση συγκεκριμένων νησιών σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας για το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν νησάκια του Αργολικού Κόλπου σε ιδιώτες, υποστήριξε ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση συγκεκριμένων νησιών.

Επιπλέον, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι «στο πλαίσιο της καταγραφής και ανάλυσης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη δημιουργία σχετικού περιουσιολογίου, έγινε και καταγραφή 585 νησίδων που βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου».

Ωστόσο, προσθέτει ότι «τα νησιά που είχαν αναφερθεί σε συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν σχετίζονται με έργα που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων νησιών».