ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ περνά υπαρξιακή κρίση

Μ. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ περνά υπαρξιακή κρίση

«Στους υπολογισμούς μου για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης πάντα βάζω στην εξίσωση την Κύπρο», δηλώνει ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

«Η σκέψη ότι η Κύπρος θα μείνει έκθετη σε κινδύνους απρόβλεπτους, αν η Ελλάδα καταρρεύσει και φύγει από το ευρώ, μας αναγκάζει να είμαστε πιο προσεκτικοί και συντηρητικοί», εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και σημειώνει: «σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για κάθε είδους προβοκάτσιες με πολιτική στόχευση, καθώς η Κύπρος συζητά την προσφυγή της στον Μηχανισμό Στήριξης».

Ο Μ. Ανδρουλάκης εκτιμά ότι έχουν γίνει μεγάλα σφάλματα και από την Ελλάδα και από την Ευρώπη, τα οποία χαρακτηρίζει «καταλυτικά» και δηλώνει ότι «οι Γερμανοί θα χάσουν τα λεφτά τους, αν δεν βοηθήσουν την Ελλάδα να μπει σε ανάκαμψη».

Επίσης, θεωρεί ότι το ΑΚΕΛ δεν θα μείνει αλώβητο από αυτή την κρίση και εκτιμά ότι θα μπει και αυτό σε μια φάση μετασχηματισμού. Γενικά για την Αριστερά υποστηρίζει ότι «πιάστηκε εντελώς αδιάβαστη για τις επερχόμενες κρίσεις και δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες»,ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι «περνά υπαρξιακή κρίση και αναγκαστικά θα μπει σε μια ριζική επανίδρυση».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο της Βουλής

Αιχμές Πάγκαλου κατά Σκανδαλίδη και Ανδρουλάκη