Κασιδιάρης: Να αποφυλακιστεί ο Ντερτιλής

Κασιδιάρης: Να αποφυλακιστεί ο Ντερτιλής

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης με ερώτησή του στη Βουλή εισηγήθηκε την αποφυλάκιση του χουντικού στρατηγού, Νικολάου Ντερτιλή, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού» απέναντι σε έναν «έγκλειστο παρασημοφορημένο Αξιωματικό».

Ειδικότερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με θέμα «Αποφυλάκιση Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή».

«Παρά το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία διατρανώνει την πεποίθησή της ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Γιατί πώς να ερμηνεύσει κανείς τη διαχρονική εμμονή των αρμοδίων παραγόντων στον εγκλεισμό του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση, που παραμένει φυλακισμένος, αν και ασθενής, πάνω από 38 έτη; Στην προκείμενη περίπτωση προφανώς «πηγαίνουν περίπατο» τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της δημοκρατίας, όπως οι συγκυβερνώντες την αντιλαμβάνονται, σε αντίθεση με όσα έπραξαν άλλα κράτη σε ανάλογες περιπτώσεις», ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο κ. Κασιδιάρης διατυπώνει το ερώτημα, εάν «προτίθεται η πολιτική ηγεσία να προβεί σε έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού αποφυλακίζοντας τον έγκλειστο παρασημοφορημένο Αξιωματικό;»