Π. Καμμένος: Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά!

 Π. Καμμένος: Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά!

«Όπως βλέπετε η Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένει συμπαγής, παρουσία 18 βουλευτών. Δύο επέλεξαν το δικό τους δρόμο, ο ένας να πορευθεί για το όνειρο της νέας κεντροδεξιάς, όπως ο ίδιος έλεγε, και ακολουθώντας τον εκπρόσωπο των διαφωνούντων, που χθες παρακάλεσε τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να ανοίξει την καρδιά και την μεγαλοσύνη του ώστε να τους δεχθεί πίσω» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στον κ. Μαρκόπουλο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Ο έτερος ήρθε εδώ προκειμένου να διεκδικήσει ένα ρόλο σε αυτό το σόου που παίζεται τις τελευταίες μέρες όπου διάφορα σενάρια έρχονται να πλήξουν δήθεν τους ΑΝ.ΕΛ. Στην αρχή μιλήσανε για το δολάριο, ενώ η πάγια θέση των ΑΝ.ΕΛ. είναι η παραμονή στο ευρώ, γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας βγάλει, μιλήσανε για την έκδοση των περίφημων τίτλων από τα κοιτάσματα πετρελαίου που είναι σε δολάρια και θα αποτελέσουν ένα μεγάλο μαξιλάρι συναλλαγματικών για την πατρίδα μας και όπλο για την Ευρώπη. Κατέρρευσε και αυτό».

«Επανέφεραν» πρόσθεσε ο ίδιος «την υπόθεση που έχει να κάνει με την προεδρία της Δημοκρατίας και το περίφημο non paper του οποίου την πατρότητα ο συγγραφέας τη δέχτηκε μέσα από το διαδίκτυο και στο οποίο αποδεικνύεται ότι τέτοιου είδους σενάρια επίσημα από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν δόθηκαν ποτέ. Σκοπός εκείνων που έπαιξαν αυτό το σενάριο ήταν να διαλύσουν τους ΑΝ.ΕΛ. μεταξύ των δύο εκλογών. Και βέβαια εκείνοι που είχαν την πλειοψηφία, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τα όργανα της τρόικας, και ενώ είχαν την κοινοβουλευτική δύναμη συνέχισαν να κυβερνούν μετά τις δεύτερες εκλογές. Το αποτέλεσμα; Ήταν να υπάρχουν ουσιαστικά οι διαγραφές των ποινικών ευθυνών και οι παραγραφές του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και κάποιων στελεχών, εκτός βέβαια από το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας».

«Σήμερα» συνέχισε ο κ. Καμμένος «είδαμε με έκπληξη έναν εκ των συναδέλφων, τον κ. Κουράκο, να έρχεται και να καταγγέλλει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Βουλγαράκης και του είπε ότι δεν θα πρέπει να φύγει γιατί τώρα οι ΑΝ.ΕΛ. παίρνουν χρήματα. Και μάλιστα σε μεταγενέστερες δηλώσεις παρακολουθούσαμε εδώ στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι ουσιαστικά ανέφερε ότι δεν θα παραμείνει σε ένα κόμμα που χρηματοδότης του είναι ο Βουλγαράκης. Αλλά ο Θεός είναι μεγάλος. Γιατί τα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίαζε χθες βράδυ στη Βουλή και την προηγούμενη βδομάδα έχουν ξεκάθαρη τη θέση των ΑΝ.ΕΛ. για την υπόθεση του κ. Βουλγαράκη σε σχέση με την κατάθεση για το πόθεν έσχες. Και η θέση αυτή των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι μία θέση που παίρνει κανείς σε κάποιον που έχει έστω φίλο και χρηματοδότη».

«Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πια» ανέφερε ο ίδιος «ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο απόλυτα ερασιτεχνικό προωθούμενο από επαγγελματίες που έχουν στόχο να στηρίξουν την τρόικα, τους δανειστές και τα όργανά τους τα πολιτικά στην Ελλάδα. Προσπάθησαν να μας διαλύσουν αλλά βρήκαν απέναντί τους ένα τοίχο, των ΑΝΕΛ, και ξέρετε, οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά όσο πιο πολύ τα χτυπάς τόσο πιο βαθειά μπαίνουν στον τοίχο.

Εμείς λοιπόν οι 18 βουλευτές του 4ου κόμματος στη Βουλή, που ξεκινήσαμε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μέσα από το διαδίκτυο του κινήματος, που δεν έχει ούτε χρηματοδότες, ούτε αφεντικά, ούτε σπόνσορες, του κινήματος που αγκαλιάζει τους δημοκρατικούς Έλληνες που προέρχονται από την κεντροδεξιά, που πιστεύει όμως στην Ευρώπη των εθνών-λαών, και όχι στην ομοσπονδιακή Ευρώπη των Γερμανών πιστωτών, τους Έλληνες που τον εαυτό τους τον προσδιορίζουν στο κέντρο που διέλυσαν οι ίδιες δυνάμεις πριν την μεταπολίτευση αλλά και πριν την Χούντα, τους Έλληνες που πίστεψαν στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», και όχι στον κ. Σημίτη και στα σουάπς, και την λογική του Πάγκαλου και των Ιμίων, στους Έλληνες που πιστεύουν στον πατριωτισμό και ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, δηλαδή σε όλους τους δημοκρατικούς Έλληνες, σε ένα κίνημα στο οποίο δεν θα αποκτήσει ούτε σπόνσορες, ούτε αφεντικά, σε ένα κίνημα που υπηρετεί μόνο την Ελλάδα».

«Τους απαντάμε λοιπόν» κατέληξε ο κ. Καμμένος «ότι η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι μία: ανένδοτος αγώνας. Αυτόν τον ανένδοτο αγώνα ξεκινήσαμε στη διάρκεια της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος. Ξεκινήσαμε ένα συνέδριο το οποίο κάλεσε σε συστράτευση τους ελεύθερους Έλληνες που δεν δέχονται να μπουν στα καλούπια των δανειστών, τους Ανεξάρτητους Έλληνες των κινημάτων της δημοκρατίας, και που θέλουν τα παιδιά μας και οι γενιές που έρχονται να ζουν σε μία ελεύθερη χώρα και θέλουν να έχουν έναν πρωθυπουργό που δεν θα γονατίζει στον Βαυαρό αυτοκράτορα. Τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν παίρνουν εντολή από τους τραπεζίτες».

«Ξεκινάμε λοιπόν το συνέδριό μας. Οι προσυνεδριακές συγκεντρώσεις θα γίνουν από τον Ιανουάριο, μέχρι 30 του μηνός θα γραφτούν τα νέα μέλη, σε 15 πόλεις της Ελλάδος όπου θα μιλήσουν όλοι οι πολίτες και εκείνοι που γίνονται μέλη και εκείνοι που θέλουν να μιλήσουν ελεύθερα. Θα εκλέξουμε με δημοκρατικές διαδικασίες τους συνέδρους που θα συμμετέχουν στο συνέδριο που θα επιβεβαιώσει την εθνική αντιπρόταση και θα την ενισχύσει, το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την ιδρυτική διακήρυξη στην οποία μένουμε πιστοί αλλά και που θα παρουσιάσει προτάσεις σχετικά με τις κοινωνικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δημοκρατία μας». «Συνεχίζουμε από αύριο τον ανένδοτο αγώνα, όλοι μαζί, μαζί μόνο με τους Έλληνες πολίτες σε όλη την Ελλάδα»