Το πρόγραμμα του Α. Τσίπρα στη Βραζιλία

Το πρόγραμμα του Α. Τσίπρα στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία βρίσκεται από το Σάββατο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σήμερα επαφές με αξιωματούχους, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων της Αριστεράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στις 9.00 η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Ρουί Φαλσάο, εθνικό πρόεδρο του PT, του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων (Partido dos Trabalhadores) στην έδρα του κόμματος. Στη συνέχεια, στις 12.00, θα έχει γεύμα εργασίας με το PT και την ηγεσία του Φόρουμ του Σάο Πάολο (Foro de Sao Paulo), όπου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το μέλος της Εθνικής Γραμματείας και συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του PT, εκτελεστικός Γραμματέας του Foro de Sao Paulo, Βάλτερ Πομάρ, καθώς επίσης και ο Οργανωτικός Γραμματέας του PT, Πάουλο Φρατέσκι, και ο Γραμματέας Κινητοποιήσεων του PT, Ζόρζε Κοέλιο.

Στις 14.30, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Ενοποιημένου Κέντρου Εργατών (CUT: Central Unica dos Trabalhadores), Ζοάο Φελίσιο, ενώ στις 15.00 με την ηγεσία του Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSoL- Partido Socialismo e Liberdade), με συμμέτοχη της πολιτικού Λουσιάνα Ζένρο από το Πόρτο Αλέγκρε.

Στις 16.30, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κτήμα Ακτημόνων (MST: Movimento dos Sem Terra), ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα: Κόμμα Ελεύθερης Πατρίδας (PPL-Partido Patria Livre), Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PCdoB: Partido Comunista do Brasil) και Βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα ( PSB: Partido Socialista Brasileño).

Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του PT, στις 20:00.