Σαχινίδης: Με εφαρμογή του νόμου οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων

Σαχινίδης: Με εφαρμογή του νόμου οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων

Την τοποθέτησή του έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης για το ζήτημα μου ανέκυψε με την τοποθετήσεις των προϊσταμένων του Υπ. Οικονομικών.

«Αυτό που πρόεκυψε από τη χθεσινή συνάντηση είναι η ολοκληρωτική εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου, σχετικά με τον τρόπο που γίνονται οι τοποθετήσεις στις θέσεις των τμηματαρχών, υποδιευθυντών και διευθυντών στις ΔΟΥ. Η αιχμή του δόρατος για να πετύχει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα είναι να έχουμε Εφορίες, με άξιους και ικανούς εφοριακούς, που μπορούν να κάνουν ελέγχους, να εντοπίζουν τη φοροδιαφυγή και να συλλαμβάνουν τα φορολογικά έσοδα που έχουν στοχοθετηθεί», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρώην υπουργός, Φ. Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, το οποίο να υποβοηθά την ανάκαμψη, να διευρύνει τη φορολογική βάση και να κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη. Λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, ήταν σε εξέλιξη ο εθνικός φορολογικός διάλογος. Προφανώς η ΝΔ, επειδή είχε ως στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αποσύρθηκε από την επιτροπή που είχε συγκροτηθεί για να κατατίθενται οι θέσεις των κομμάτων και έτσι δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη συζήτηση».