ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ηθικά και πολιτικά κατάπτυστη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Ηθικά και πολιτικά κατάπτυστη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «ακραία φαινόμενα πολιτικού τυχοδιωκτισμού που παίζουν εν ου παικτοίς με το συμφέρον της χώρας».

Χαρακτήρισε «πολιτικό ρεσάλτο» την τακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και δεν ενδιαφέρεται για την ουσία.

«Η επίθεση εναντίον της παράταξης, εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της χώρας.

Ενοχλείται από τον δικό μας πολιτικό λόγο» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ηθικά και πολιτικά κατάπτυστο το κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του κ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «άφησαν οργανωμένους υπαινιγμούς για μένα και την οικογένεια μου ανενδοίαστα».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζελος εξήγγειλε πως στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ότι θα τους ζητήσει να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των τριών κομμάτων για τη διαμόρφωση μιας συναινετικής , κοινής πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«Δεν μπορούμε να μην συζητήσουμε για έναν άλλο ρόλο του προέδρου της Δημοκρατίας, για τον ρόλο και τον τρόπο εκλογής του. Η άμεση εκλογή από τον λαό θα πρέπει να συζητηθεί», τόνισε.