ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες για επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον του Τσίπρα

Καταγγελίες για επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον του Τσίπρα

Τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης, αποπειράθηκαν να επιτεθούν στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν.

Μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνόδευαν τον κ. Τσίπρα αντιλήφθηκαν τις προθέσεις τους και την τελευταία στιγμή απέτρεψαν την επίθεση, σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας», τα τέσσερα άτομα που είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια, αρχικά προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα και όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν θα το κατάφερναν -γιατί η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος -κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις.

Η ασφάλεια του Πανεπιστήμιου επενέβη και τους απομάκρυνε από την αίθουσα. Οι ομογενείς κατά την έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες. Το όλο επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κ.Τσίπρα ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει.