ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τα ταξιδάκια ανά τον κόσμο ο Γ. Παπανδρέου

Συνεχίζει τα ταξιδάκια ανά τον κόσμο ο Γ. Παπανδρέου

Θα μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του για την οικονομία και την ανάπτυξη στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Μέσα σε ένα αεροπλάνο βρίσκεται συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την περιοδεία ανά τον κόσμο με επόμενη στάση την Πορτογαλία.

Αυτή τη φορά άφησε για λίγο τα πανεπιστημιακά έδρανα και αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του για την οικονομία στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κασκάις της Πορτογαλίας.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Παγκόσμια οικονομία και το όραμά μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση».

Αλήθεια τι θα πει ο Γ. Παπανδρέου στους συντρόφους του για την οικονομία και την ανάπτυξη όταν έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτήν κατάσταση;

Αλλά θα μου πείτε, εδώ δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ «Διαχείριση κρίσεων» και θα διστάσει να μιλήσει για οικονομία και ανάπτυξη;

Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι το ταξίδι και την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ανακοίνωσε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!

Παρόντες στο Συμβούλιο θα είναι - εκτός από τον Γ. Παπανδρέου - ο γενικός γραμματέας Λουίς Αγιάλα από τη Χιλή, ο πρωθυπουργός του Πράσινου Ακρωτηρίου Ζοζέ Μαρία ντας Νιέβες, ο πρόεδρος της Συνταγματικής Συνέλευσης της Τυνησίας Μουστάφα Μπεν Τζέφε, η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο ηγέτης του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

Εκτός από τα προβλήματα που σχετίζονται με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το Συμβούλιο θα εξετάσει επίσης τη διαδικασία εκδημοκρατισμού των αραβικών χωρών και την κατάσταση στη Συρία και το Μαλί.