ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στουρνάρας αποθεώνει την χειρότερη περίοδο διαπλοκής

Ο Στουρνάρας αποθεώνει την χειρότερη περίοδο διαπλοκής

-Χαρακτηρίζει «χρυσή περίοδο» την πενταετία του Χρηματιστηρίου, της Siemensκαι των Ιμίων.

-Οι εκσυγχρονιστές κουνούν και πάλι το δάχτυλο στους Έλληνες

Με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στην περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει την πενταετία από το 1995 ως το 2000 ως "χρυσή περίοδο" για την ελληνική οικονομία, διευκρινίζοντας πως τότε «η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα και ήταν στην κορυφή του κύματος».

Ο κ. Στουρνάρας όμως ξεχνάει πόσα έγιναν εκείνη την περίοδο. Την «χρυσή περίοδος της διαπλοκής» όπως τη χαρακτηρίζουν πολλοί, η Ελλάδα αποδείχτηκε πως δεν πατούσε σε στέρεα πόδια, όπως τόνιζαν οι «Σημιτικοί», αλλά σε γυάλινα!

Φαίνεται πως οι φανατικοί του εκσυγχρονισμού κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Αυτοί που έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, κουνούν και πάλι το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, σαν τον «αρχηγό» τους, τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστας Σημίτη.

Αυτοί που έφτιαξαν τα περιβόητα Swapsμε την GoldmanSachs, αυτοί που ξεκίνησαν την κατεδάφιση της χώρας, έχουν τώρα το θράσος να κουνούν το δάχτυλο στους Έλληνες με ύφος πατερναλιστικό και να κάνουν λόγο για «χρυσή περίοδο για τη χώρα».

Όντως η περίοδος εκείνη ήταν «χρυσή», αλλά για εκείνους, για τα «GoldenBoys» της αυλής του Σημίτη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και τον τότε πρωθυπουργό να καλεί από το βήμα του Κοινοβουλίου τους πολίτες να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο; Αλήθεια, πόσοι πλήρωσαν για το μέγα εκείνο σκάνδαλο;

Ποιος να ξεχάσει τον Τσουκάτο που μετέφερε τις μίζες της Siemensσε μαύρες σακούλες και τα έβαζε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ; Αλησμόνητος και ο Τάσος Μαντέλης με τα 200.000 μάρκα που έλαβε από τη Siemens! Όντως κ. Στουρνάρα «χρυσή περίοδος»!

«Όλα πήγαν πρίμα την πενταετία 1995 - 2000», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας ο οποίος ήταν διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας την εποχή Σημίτη και την περίοδο του Χρηματιστηρίου.

Αλήθεια κ. υπουργέ τι έχετε να πείτε για τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν εκείνη την περίοδο; Τι έχετε να πείτε για τα περίφημα ΚΥΣΕΑ με τον Άκη Τσοχατζόπουλο όπου υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα υποβρύχια; Που ήσασταν όταν ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου έβαζε την υπογραφή του για τα «Απάτσι» και τα «Λεοπάρντ»;

«Όλα για τον Σοσιαλισμό» φώναζε το 1999 ο κ. Παπαντωνίου, αλλά μάλλον η μνήμη ορισμένων ξεκινά από το 2004 και μετά.

Να θυμίσουμε επίσης ότι την πενταετία 1999 – 2000, η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από τον πόλεμο με την Τουρκία, χάνοντας τρεις αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην «κρίση των Ιμίων». Η μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 ήταν η αφετηρία της ντε φάκτο νομιμοποίησης των τούρκικων αξιώσεων για την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Άλλη μια «χρυσή σελίδα» στην κατά Στουρνάρα υποδειγματική πενταετία 1995 – 2000.

Ποιος μπορεί επίσης να ξεχάσει τη σύλληψη Οτσαλάν το Νοέμβριο του 1999; Τότε που η κυβέρνηση Σημίτη «παρέδωσε» στα χέρια των Τούρκων τον ηγέτη των Κούρδων.

Μήπως να σας θυμίσουμε και την συμπεριφορά του κ. Σημίτη στους αγρότες, όταν έστελνε αστυνομικούς νύχτα να ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των τρακτέρ;

Αυτή είναι η «χρυσή περίοδος» την οποία αποθεώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας. Αυτή είναι η πενταετία που η Ελλάδα ήταν στην «κορυφή του κύματος». Η πενταετία της διαπλοκής, της ρεμούλας, των μιζών και του «δοσιλογισμού».