ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξουλίδου: Ισχύει ότι αξιωματικοί της ΕΥΠ διέρρεαν πληροφορίες στη CIA;

Ξουλίδου: Ισχύει ότι αξιωματικοί της ΕΥΠ διέρρεαν πληροφορίες στη CIA;

Μία αποκάλυψη- Βόμβα έκανε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα. Σταυρούλα Ξουλίδου στη Βουλή, κάνοντας ερώτηση για αποκαλύψεις των Wikileaks, σύμφωνα με τα οποία, Έλληνες πράκτορες της ΕΥΠ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, είναι «βαθιά λαρύγγια» και καλοί πληροφοριοδότες της CIA.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι εξαιρετικά σοβαρό και εφόσον οι καταγγελίες ευσταθούν είναι ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας να εντοπιστούν τυχόν επίορκοι αξιωματικοί, που έχουν δράσει σε βάρος της ίδιας της Πατρίδας τους μόνο και μόνο γιατί …είχαν δυσαρεστηθεί με το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η ερώτηση της κας. Ξουλίδου είχε ως εξής:

«Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: «Παρέμβαση ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην ΕΥΠ»

Έχει αποκαλυφθεί στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι σε ενημερωτικό τηλεγράφημά του προς την υπηρεσία του στην Ουάσιγκτον, που αποκάλυψαν τα Wikileaks, ο πρώην αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Charls P. Ries ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ελπίζει σε διαρροές δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων της Ε.Υ.Π., αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι: «…είναι επιρρεπείς σε διαρροές».

Επειδή αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν Έλληνες υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. που είναι επιρρεπείς σε διαρροές προς ξένους παράγοντες.

Επειδή θεωρώ το φαινόμενο της προσπάθειας προσηλυτισμού υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. και άρα προσπάθεια γνώσης Άκρως Απορρήτων θεμάτων της Υπηρεσίας από αναρμόδιους, φαινόμενο παράνομο, απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τόσο της Υπηρεσίας όσο και του προσωπικού της.

Επειδή το θέμα άπτεται της Εθνικής μας Ασφάλειας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

1. Ποιος ο ρόλος ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην όλη υπόθεση;

2. Έχει γίνει κάποια έρευνα από την Υπηρεσία ή από την Εισαγγελία για τα αναφερόμενα στα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων που αποκάλυψαν τα Wikileaks και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματά της;

3. Ποιες πρωτοβουλίες αναπτύξατε τόσο εσείς όσο και ο Διοικητής της Υπηρεσίας προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον και προκειμένου η Ε.Υ.Π. να υπηρετεί την αποστολή της που είναι η συλλογή πληροφοριών για την Ασφάλεια της χώρας;

Η ερωτούσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης»