ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Β. Μιχαλολιάκου για πάγωμα των κατασχέσεων

Παρέμβαση Β. Μιχαλολιάκου για πάγωμα των κατασχέσεων

Σε μία ηχηρή παρέμβαση υπέρ της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο των δημοτών του προχώρησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Με αφορμή τον άδικο και αντιλαϊκό νόμο που υφίσταται και προβλέπει κατασχέσεις στην περιουσία πολιτών ακόμα και για …300 ευρώ χρέος, ο Δήμαρχος Πειραιά αποφάσισε να παρέμβει και να εκφράσει εμπράκτως την κάθετη αντίθεσή του με αυτό το παράλογο μέτρο που …σπρώχνει ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας στην απόγνωση!

Δεν περιορίστηκε στα λόγια η διαφοροποίησή του, αλλά έδωσε σαφείς εντολές στις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου να αναστείλουν κάθε παρόμοια ενέργεια σε βάρος των δημοτών του Πειραιά.

Η πράξη αυτή αποτελεί παράδειγμα πολιτικού ανδρός και το καλύτερο που θα είχαν να πράξουν όλοι όσοι βρίσκονται σε δημόσια αξιώματα, θα ήταν να την μιμηθούν, καθώς δεν είναι δυνατόν σε αληθινές κοινωνίες με αληθινούς ανθρώπους να ευημερούν οι αριθμοί έναντι της δυστυχίας των ανθρώπων.

Ολόκληρη η δήλωση του Δήμαρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, αναφορικά με τα κατασχετήρια που στέλνονται για χρέη προς τον Δήμο έχει ως εξής: «Η υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπει ότι ακόμη και για χρέη 300 ευρώ οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν υποχρεωτικά να στέλνουν σε πρώτη φάση ειδοποιητήρια και σε δεύτερη φάση να προχωρούν σε κατασχέσεις. Ως Δήμαρχος Πειραιά και έχοντας πλήρη συνείδηση των οικονομικών δυσκολιών που περνά η μέση ελληνική οικογένεια έδωσα άμεσα εντολή να «παγώσουν» οι διαδικασίες. Ζητώ από την κυβέρνηση να δείξει λογική και ευαισθησία την οποία αναμφισβήτητα πιστεύω ότι έχει αποδείξει ότι διαθέτει αλλάζοντας άμεσα το Νόμο».