ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Έπρεπε να είχα φύγει από την κυβέρνηση Παπανδρέου

Λοβέρδος: Έπρεπε να είχα φύγει από την κυβέρνηση Παπανδρέου

Αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου και των πολιτικών του επιλογών άφησε ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ τόνισε πως ήταν και είναι αντίθετος με το δημοψήφισμα, σε αντίθεση με τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος μέχρι και σήμερα το πιστεύει και το υποστηρίζει.

«Τότε έπρεπε να τα είχα σπάσει όλα και να είχα φύγει από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος στο ΣΚΑΙ, μιλώντας για το μοιραίο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δημοψήφισμα.

«Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να κρατήσω δυνάμεις από την πλευρά της ευστάθειας. Κατάλαβα ότι δεν είχα καμία σχέση με την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρώην υπουργός, αποκαλύπτοντας το μεγάλο πολιτικό λάθος.

Ερωτηθείς για το «φαινόμενο» Χρυσή Αυγή ο κ. Λοβέρδος την παρομοίασε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Χρυσή Αυγή κάνει ακτιβισμό πάνω σε προβλήματα κι αυτό τους δίνει δύναμη. Όχι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα που έκανε ακτιβισμό σε υπουργούς, όταν μας γιαούρτωνε».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο ότι θα συναντηθούμε σύντομα. Με τον Βενιζέλο σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασιών πολιτικών δυνάμεων θα μπορούσα να συνεργαστώ, αλλά δεν το συζητάω καν για επιστροφή μου στο ΠΑΣΟΚ».