ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μιωνής, η Παντελή, τα 550 εκατ. ευρώ και οι offshore στην Τορτόλα…

Ο Μιωνής, η Παντελή, τα 550 εκατ. ευρώ και οι offshore στην Τορτόλα…

Πίσω από την κατάθεση υπάρχουν ονόματα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, εκδοτών και άλλων με διευθύνσεις σε Γλυφάδα, Μελίσσια, Κηφισιά και σε φορολογικούς παραδείσους

Πίσω από τη μυθική κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων, στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος η κ. Μαρία Παντελή, υπάλληλος του ομίλου του κ. Σάμπι Μιωνή, ο οποίος είναι επίσης δικαιούχος άλλου κωδικού στη λίστα, κρύβονται υπεράκτιες εταιρείες με έδρα την Τορτόλα που είναι το μεγαλύτερο νησί των Παρθένων Νήσων.

Εμφανίζονται με διευθύνσεις σε ταχυδρομικά κιβώτια πολυτελών κτηρίων όπου στεγάζονται και όμιλοι του εξωτερικού με μεγάλες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων κρύβονται δεκάδες ονόματα ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, εκδοτών στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, αλλά και εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει τις τέσσερις εταιρείες που σχετίζονται με την κατάθεση. Αυτές είναι:

  • Η υπεράκτια Sunflower Corporation LTD, η οποία έχει καταθέσεις ύψους 27.514.00 δολαρίων. Ως έδρα της εταιρείας εμφανίζεται το PO Box 662 στο νησί Τορτόλα των Παρθένων Νήσων.
  • Η εταιρεία Berklay Global Limited με διεύθυνση στην Ιρλανδία και καταθέσεις ύψους 161.802.709 δολαρίων.
  • Η εταιρεία CMA Technology Venture Partners Limited, η οποία εμφανίζεται να έχει τη μικρότερη κατάθεση ύψους 2.152.458 δολαρίων. H διεύθυνσης της συγκεκριμένης βρίσκεται στο Δουβλίνο.
  • Η εταιρεία CMA Global Investments Ltd Class A. Η κατάθεση αυτής ανέρχεται σε 368.996.744 δολάρια. Μία από τις εταιρείες που σχετίζεται με αυτή την κατάθεση ονομάζεται Robinson και έχει έδρα τις Βερμούδες Νήσους.

Μια άλλη εταιρεία φέρεται να ανήκει αμερικάνο μεγιστάνα των ΜΜΕ, άλλη σε έλληνα ιδιοκτήτη των ΜΜΕ, ενώ μία άλλη έχει έδρα τη Λισαβόνα.

Δεκάδες ονόματα ελλήνων επιχειρηματιών συμπεριλαμβάνονται στους γνωστούς πελάτες με διευθύνσεις σε Γλυφάδα, στα Μελίσσια, στην Κηφισιά και σε αρκετούς φορολογικούς παραδείσους.

Διαβάστε επίσης:

Η μεγάλη αναδίπλωση του Σάμπυ Μιωνή!

Βόμβα Στασινόπουλου: Επιμένω για την Μαργαρίτα Παπανδρέου

Αγωγή της Παντελή στον Παπακωνσταντίνου για ηθική βλάβη