ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτροσόκ στην ΠΑΣΚΕ από το Φωτόπουλο

Ηλεκτροσόκ στην ΠΑΣΚΕ από το Φωτόπουλο

Με νίκη του σκληρού συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ ολοκληρώθηκε το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε και η νέα παράταξη στα αριστερά της πράσινης ΠΑΣΚΕ κατάφερε να δημιουργήσει ρεύμα κερδίζοντας 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.

Το Ενωτικό Μέτωπο Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ) που απαρτίζονταν από στελέχη προερχόμενα από την ΠΑΣΚΕ αλλά διαφοροποιούμενα πλέον από αυτή, πέτυχε τη μείωση της δύναμης της συνδικαλιστικής ομάδας που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ στις 16 έδρες από τις 22 που κατείχε μέχρι πριν το συνέδριο. Στον αντίποδα, νικήτριες επίσης ήταν η ΔΑΣ (ΚΚΕ) που κέρδισε μία έδρα και έπιασε τις 10 και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) που κέρδισε δύο φτάνοντας συνολικά τις 5. Η γαλάζια ΔΑΚΕ, που κυριολεκτικά στο παρά πέντε απέφυγε και αυτή τη διάσπαση, έμεινε σταθερή στις 11 έδρες.

Στις κάλπες έδωσαν συνολικά 423 εκλέκτορες με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων να είναι ο ισάριθμος. Από την πλευρά της η νικήτρια ΠΑΣΚΕ, παρά τις απώλειες ανέφερε στο σχετικό δελτίο τύπου «συνεχίζει ενωμένη και δυνατή τον αγώνα για την απόκρουση και ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών»