ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω – κάτω η κυβέρνηση για Σκοπούλη και εξετάσεις AIDS!

Άνω – κάτω η κυβέρνηση για Σκοπούλη και εξετάσεις AIDS!

Αντί να ενημερώσει τους πολιτικούς προϊσταμένους της για τις καταγγελίες του ΙΣΑ, εμφανίζεται σε ΜΜΕ υποστηρίζοντας τις θέσεις της - Δραματική έκκληση απευθύνει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για να συναντήσει τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και «ζυμώσεις» στην Ν.Ε. Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι η υφυπουργός Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη μπλοκάρει τη χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς AIDS με αποτέλεσμα να μη γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό!

Η συμπεριφορά της υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη συζητείται από τον πρώτο καιρό που τοποθετήθηκε σε κυβερνητικό θώκο και μετά το φραστικό ξέσπασμά της στην τέταρτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά στις 26 Απριλίου εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα.

Το θέμα έχει επισημάνει επανειλημμένως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ηγεσία του οποίου εξέδωσε δελτίο Τύπου λίγο μετά όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο και χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι είχε πει η υφυπουργός Υγείας. Τότε, ο ΙΣΑ κατήγγειλε ότι η κ. Σκοπούλη «βλάπτει σοβαρά την Υγεία» και αναδείκνυε τις ευθύνες της επειδή η Πολιτεία αδυνατούσε να διασφαλίσει τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών και απόρων πολιτών, μεταναστών και ευπαθών ομάδων εξ αιτίας της παντελούς έλλειψης εμβολίων.

Καταγγελίες εναντίον της υφυπουργού Υγείας έχουν γίνει σε συνεργάτες του πρωθυπουργού και από συνδικαλιστές και στελέχη τόσο από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και από υπηρεσίες που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία της. Στην περίπτωση του «Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» τα πράγματα έχουν πάρει σοβαρότατη τροπή αφού οι εργαζόμενοι στο Κέντρο καταγγέλλουν ότι έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο» της κ. Σκοπούλη και κάνουν λόγο για σημεία και τέρατα. Το θέμα έχει πάει στις αίθουσες των δικαστηρίων διότι οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να απαξιωθεί ο οργανισμός και συγκρούστηκαν με τον υπόδικο πρώην πρόεδρο, ο οποίος μάλλον ήθελε να παρουσιάσει τους υφισταμένους του ως «αδιάφορους» και «ευθυνόφοβους».

Επιδημία AIDS και σιωπή από τη Σκοπούλη

Η σταγόνα που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής για στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η χθεσινή καταγγελία του ΙΣΑ σύμφωνα με την οποία η χώρα μας είναι «γυμνή» απέναντι στο AIDS διότι τα Κέντρα Αναφοράς βρίσκονται χωρίς αντιδραστήρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν διεξάγονται διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό στα δείγματα από τα νοσοκομεία επειδή, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, η υφυπουργός έχει μπλοκάρει τη χρηματοδότηση!

«Ενώ το τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη τινάζει στον αέρα το σύστημα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ασθένεια» επισήμανε ο κ. Πατούλης. Σύμφωνα με αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, η κ. Σκοπούλη δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει οποιονδήποτε από τους πολιτικούς προϊσταμένους της παρότι επέδειξε αυθάδεια έναντι του πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο απαιτώντας να έχει συνεργασία με όλους τους υπουργούς. «Το μόνο που δεν είπε με το ύφος της είναι πως θέλει να θεσπίσει θέση πρωθυπουργού παρά τω υφυπουργώ, γι' αυτό εξοργίστηκε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επισήμανε στην κ. Σκοπούλη πως θέλει να ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει στην Υγεία», ανέφερε η πηγή μας.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας στον ΔΟΛ

Η υφυπουργός Υγείας προτίμησε να χρησιμοποιήσει τους διαύλους που διαθέτει ο σύζυγός της κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κ. Μουτσόπουλος (που λάμβανε επιχορηγήσεις από τη Roche, την οποία προωθούσε η κ. Σκοπούλη ως ανάδοχο των αντιδραστηρίων για τον ιό του Δυτικού Νείλου) αρθρογραφεί πότε στο «Βήμα», πότε στα «Νέα» κρίνοντας αυστηρά την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει η σύζυγός του, όποτε θέλει!

Αρχικά, η ίδια δήλωσε στο «Βήμα» πως «τα χρήματα του 2012 δεν ζητήθηκαν έως τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλαδή δεν ζητήθηκαν εγκαίρως». Στη συνέχεια, συνεργάτες της εξέφρασαν την εκτίμηση ότι «η κ. Σκοπούλη υπέγραψε τα σχετικά εντάλματα εγκαίρως, ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν αυτά ρευστοποιήθηκαν». Κάποια αόρατη δύναμη που θα μοιάζει με αγγελιοφόρο του αυτοκράτορος των χρυσανθέμων ή έστω του... Ιζνογκούντ θα αναμένουν όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις χωρίς να κοκκινίζουν.

Η υφυπουργός Υγείας βγήκε σε εκπομπή του «Βήμα FM» για να δικαιολογήσει όλο αυτό το θόρυβο, τον οποίο είναι σίγουρο πως δεν προκάλεσαν τα ελλοχίμ ή τα νεφελίμ. Ας μην ξεχνάμε πώς αντέδρασε η ίδια υφυπουργός στην περίεργη φωτιά στο Οικοτροφείο Κοινωνικής Αποκαταστάσεως Πειραιώς «Αθηνά» όπου κάηκε ένας τρόφιμος στις 13 Φεβρουαρίου, αλλά και στο θρίλερ με την απανθράκωση ενός ακόμα 34χρονου τρόφιμου στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης. «Κάποιος, κάπου, κάποτε» ήταν το ηθικό δίδαγμα των ανακοινώσεων.

Και το θέμα δεν σταματά εδώ. Πηγές από τον ΔΟΛ λένε ότι η κ. Σκοπούλη έχει παραχωρήσει συνέντευξη προς «Τα Νέα» που θα συζητηθεί και θα δημοσιευθεί πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για την Κίνα, στην οποία θα μιλά εφ' όλης της ύλης για την Υγεία. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται μάλιστα ότι αποσύρθηκε ανάρτηση που έγινε σήμερα γύρω στις 11.30' το πρωί και είχε τον τίτλο: «Σταμάτησαν οι εξετάσεις στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS». Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τη σχετική επισήμανση, ωστόσο αν έγινε με παρέμβαση από την κ. Σκοπούλη ή τον κ. Μουτσόπουλο, τότε τίθεται ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξεως. Ήδη κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πυρ και μανία με όσα έχουν πληροφορηθεί και πληροφορούνται.

Ζητούν ακρόαση από τους κυβερνητικούς εταίρους

Σύμφωνα με ιδιαιτέρως αξιόπιστη πηγή, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Τζένη Κρεμαστινού ζητεί εναγωνίως τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη να τους συναντήσει επειγόντως συνοδευόμενη από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να τους ενημερώσει για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Στόχος είναι να κλειστούν αυτές οι συναντήσεις πριν από την Πέμπτη 16 Μαΐου οπότε η υφυπουργός Υγείας έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρμοδίους των μονάδων ειδικών λοιμώξεων και όπως σχολιάζουν όσοι γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στο υπουργείο, «οι κάμερες δεν πρέπει να χάσουν τέτοιο σόου». Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι έφθασαν μέχρι τα Ιωάννινα για να βρουν επιχειρήματα ώστε να αντικρούσουν τα πολιτικά ξεσπάσματα της κ. Σκοπούλη.

Δεν γνωρίζουμε με ποιους επικοινώνησε το στέλεχος της Ν.Ε. Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ κ. Τάσος Βασιλείου αλλά σίγουρα βρέθηκαν κάποιοι «περίεργοι» ακόμα κι από τον τοπικό Τύπο να τον ρωτήσουν για τον υποψήφιο βουλευτή κ. Γιάννη Σκοπούλη, τον αδελφό της υφυπουργού που κρίνει πολύ αυστηρά τις πολιτικές επιλογές του κ. Κουβέλη και διαφωνεί ανοικτά με το χαρακτήρα της τρικομματικής κυβέρνησης.

Οι πηγές μας λένε ότι ο Ηπειρώτης υποψήφιος βουλευτής δεν φαίνεται να εκτιμά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε προσωπικώς την κ. Σκοπούλη για το θώκο της υφυπουργού Υγείας αλλά ισχυρίζεται ότι είχε πολιτική υποχρέωση να το κάνει για την προσφορά και την παρουσία τους στο κόμμα. Μάλλον ο κ. Σκοπούλης λησμονεί ότι εκείνος ξεσήκωσε στις αρχές Ιουλίου πέρυσι τον εμφύλιο εναντίον του βουλευτή Τρικάλων (και γνωστού σεναριογράφου) κ. Γιώργου Κυρίτση στρέφοντας τη Ν.Ε. Ιωαννίνων εναντίον της Ν.Ε. Τρικάλων ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων της ΔΗΜΑΡ για να κερδίσει την έδρα.

Τελικά δεν έλεγαν τυχαία οι αρχαίοι Έλληνες ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι»...

Διαβάστε επίσης: