ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθεια φίμωσης των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ από τη Σκοπούλη

Προσπάθεια φίμωσης των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ από τη Σκοπούλη

Σημεία και τέρατα καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τον υπόδικο πρώην πρόεδρο και αφήνουν αιχμές εναντίον της υφυπουργού Υγείας

Για προσπάθεια απαξίωσης του Οργανισμού καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την υφυπουργό Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη και τον πρώην πρόεδρο.

Αφορμή αποτελεί μία πρωτοφανής ακροαματική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, στην οποία ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ως μάρτυρες κατηγορίας παρουσιάζονται οι υπάλληλοι του οργανισμού, ο οποίος είναι ιδιαζόντως σημαντικός για τη δημόσια υγεία.

Η ιστορία ήρθε στην επιφάνεια της δημοσιότητας όταν έγινε σωρεία σοβαρών καταγγελλιών από τον διευθυντή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του οργανισμού. Οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να απαξιωθεί ο οργανισμός και συγκρούστηκαν με τον υπόδικο πρώην πρόεδρο, ο οποίος μάλλον ήθελε να παρουσιάσει τους υφισταμένους του ως «αδιάφορους» και «ευθυνόφοβους».

Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση και αποσκοπεί να απαντήσει στην επιπόλαια φιλολογία περί δήθεν «επίορκων» και «κοπανατζήδων». Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι έχουν το σθένος να αποκαλύψουν και να καταθέσουν -δημοσίως και ενόρκως- όσα περίεργα συνέβησαν στον οργανισμό με ευθύνη της πολιτικής και της διοικητικής ιεραρχίας.

Οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αφήνουν έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές εναντίον της υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη, η οποία έχει απασχολήσει επανειλημμένως τα ΜΜΕ με τη συμπεριφορά και τις "μεταρρυθμιστικές" αντιλήψεις της. Στην περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η κ. Σκοπούλη επί μήνες δεν ασχολείται με την αξιοποίηση του οργανισμού και της μοναδικής τεχνογνωσίας στον Εθνικό Σχεδιασμό για τη Δημόσια Υγεία.

Όπως καταγγέλλουν, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η κ. Σκοπούλη φέρεται να προωθεί τον απόλυτο αποκλεισμό του οργανισμού από τα πεδία στα οποία δραστηριοποιείται επί 20 συναπτά έτη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Tην τελευταία περίοδο το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υφίσταται απαξιωτική αλλά και βλαπτική μεταχείριση με συνεχείς «επαναφορές», ακόμα και σε επίπεδο Ερωτήσεων στη Βουλή, της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΗΣ περίπτωσης για την οποία καθόλα τα χρόνια λειτουργίας του (20 συναπτά έτη) σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία άλλωστε σχηματίστηκε μετά από πρωτοβουλία και καταγγελίες ανωτάτου υπαλλήλου του ίδιου του Φορέα, ήτοι του Διευθυντή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ελεγχθεί και ελέγχεται συστηματικά σε διοικητικό , διαχειριστικό και οικονομικό επίπεδο με πολυάριθμους ελέγχους από διάφορες αρχές καθόλα τα έτη λειτουργίας του και καμία παράβαση δεν έχει καταλογιστεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ομοίως καμία παραπομπή δεν έχει κοινοποιηθεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Η μοναδική σχηματισθείσα δικογραφία αφορά περίοδο ελέγχου παλαιοτέρων ετών και έχει καταλήξει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε επίπεδο πλημμεληματικών πράξεων ήδη είναι σε εξέλιξη το δικαστήριο κατά 2 φυσικών προσώπων . Στα 2 αυτά φυσικά πρόσωπα δεν περιλαμβάνεται κανένα μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της σημερινής ή παλαιότερης Διοικήσεως, ειμή μόνον πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο οποίος αντικατεστάθη την εποχή εκείνη από τις Πολιτικές Ηγεσίες , Δεν περιλαμβάνεται ο Διευθυντής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. , ή άλλος υπάλληλος του Φορέα.


Στην εποχή που την ειδησιογραφία μονοπωλεί το θέμα των «επίορκων υπαλλήλων» ας ρίξουμε φως και στους υπαλλήλους εκείνους που σθεναρά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη υπερασπίζονται την αλήθεια.

Στο δικαστήριο συμμετέχει με την ιδιότητα του μάρτυρα πληθώρα συναδέλφων-υπαλλήλων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., οι οποίοι παρά την «εκφοβιστική προσπάθεια φίμωσης» με βροχή μηνύσεων από τον κατηγορούμενο πρώην Πρόεδρο , σε όποιον καταθέτει συνεχίζουν να λένε την αλήθεια χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Την συμπαράσταση μας και την δεδομένη υποστήριξη μιας στους συναδέλφους που καταθέτουν στο δικαστήριο την αλήθεια υπερασπίζοντας όλους εμάς και το κύρος του Οργανισμού.
Ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν.

ΖΗΤΟΥΜΕ
Να σταματήσει η βλαπτική μεταχείριση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που άδικα σπιλώνει – αμαυρώνει και εν τέλει «καταργεί» έναν μοναδικό φορέα Δημόσιας Υγείας, δια της απώλειας της αξιοπιστίας του, που αποτελεί προυπόθεση για την άσκηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας στον γενικό πληθυσμό και στην επιστημονική κοινότητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Την αξιοποίηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και της μοναδικής τεχνογνωσίας του στην ουσία της ύπαρξής του , στον Εθνικό Σχεδιασμό για την Δημόσια Υγεία, που επί μακρόν δεν έχει τεθεί ως προτεραιότητα από το Υπουργείο Υγείας και την αρμόδια Υφυπουργό.