ΥΓΕΙΑ

Φρένο από Σκοπούλη στα τεστ για ΑΙDS!

Φρένο από Σκοπούλη στα τεστ για ΑΙDS!

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη μπλόκαρε τη χρηματοδότηση των κέντρων!

Διέκοψαν εδώ και ένα μήνα τα Κέντρα Αναφοράς για το AIDSστη χώρα να κάνουν εξετάσεις για τον θανατηφόρο ιό, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης.

Το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί για την χρηματοδότησή τους στον προϋπολογισμό τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 έχει μπλοκάρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που επισημαίνει πως το πρωτοφανές αυτό γεγονός, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, τα Κέντρα έχουν αναστείλει τις εξετάσεις και έτσι δεν γίνονται τα επαναληπτικά τεστ για το AIDS που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ιού. Σημειώνει μάλιστα, πως η απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διαχείριση της ασθένειας στη χώρα, υπάρχει μόνο στα Κέντρα Αναφοράς.

Επιπλέον, τα κέντρα αναφοράς έχουν σταματήσει να κάνουν τα τεστ για τον ιό, δωρεάν, με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την εξέταση.

«Η χώρα μένει αθωράκιστη απέναντι σ ένα μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη Δημόσια Υγεία», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει: «Ενώ το τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς, η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη τινάζει στον αέρα το σύστημα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ασθένεια».

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Αναφοράς και ζητά να ξεκινήσουν αύριο κιόλας να γίνονται πάλι τα τεστ για την διάγνωση της ασθένειας.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ:Η Σκοπούλη βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία