ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Όσοι προδιαγράφουν ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ θα διαψευστούν

Παπαδημούλης: Όσοι προδιαγράφουν ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ θα διαψευστούν

Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο δυνατός από το συνέδριο του Ιουλίου εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτιμώντας ότι όσοι προδιαγράφουν ρήξη θα διαψευστούν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλος και εκτινάχθηκε από το 4% στο 27% διότι σήκωσε τη σημαία της ενότητας και της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσης των δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και άλλων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων», υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης.

«Το συνέδριο θα μας βγάλει πιο ενωμένους, πιο δυνατούς και θα απευθύνει προσκλητήριο για ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση, προκειμένου να ηττηθεί μια ώρα αρχύτερα η καταστροφική μνημονιακή πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες το έργο της, σηματοδοτώντας την αφετηρία ενός διαλόγου που θα καταλήξει σε αποφάσεις, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στις 10 - 14 Ιουλίου.

Όσον αφορά τη θέση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποπειράται να ηγεμονεύσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ένα αρχηγικό κόμμα».

«Θέλουμε τον Μανώλη Γλέζο δίπλα, κι όχι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είναι ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, και όσοι σύντροφοι υποστηρίζουν τις ίδιες απόψεις με εκείνον, στο τέλος θα σεβαστούν, όπως όλοι, αυτό που θα αποφασίσουμε», συνέχισε.