ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχει συζητηθεί σε άλλη σύσκεψη των τριών αρχηγών το αντιρατσιστικό;

Έχει συζητηθεί σε άλλη σύσκεψη των τριών αρχηγών το αντιρατσιστικό;

Στη σύσκεψη στελεχών της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη και την αντιμετώπισή του, κατηγορηματικά αντίθετοι σε ορισμένα σημεία του ήταν ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος και ο στενός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά Χρ. Λαζαρίδης.

Αλλά αυτός ο οποίος πρόσφερε σοβαρά νομικά και πολιτικά επιχειρήματα στο οπλοστάσιο του Μαξίμου ήταν ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος. Επιχειρήματα που έκτοτε προβάλλονται από κυβερνητικά στελέχη. Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb, ελήφθη η τελική απόφαση της μη προώθησής του ουσιαστικά, αλλά της παραπομπής του στις καλένδες...

Το ζήτημα βέβαια είναι, πώς το Μαξίμου με δεδομένη θέση και άποψη έναντι του κατασκευάσματος Ρουπακιώτη θα αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα και νέας σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα κάποιο κυβερνητικό στέλεχος μας αποκάλυψε, ότι σε προηγούμενη σύσκεψη των τριών αρχηγών, με άλλο θέμα, όταν τέθηκε το ζήτημα σε αδρές βέβαια γραμμές από Κουβέλη και Βενιζέλο, ο Αντ. Σαμαράς άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η σύνταξη του σχεδίου νόμου!

Τι θα πράξει τώρα, αν τον κατηγορήσουν και για ασυνέπεια; Εδώ πάντως πρέπει να αναφέρουμε και το εξής, ως πληροφορία από ανώτατες πηγές και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ:

- Όσο κι αν φωνάζουν τώρα Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν πρόκειται ωστόσο να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή.
Μάλλον θα αναζητηθεί κάποιος «έντιμος συμβιβασμός, ένθεν κακείθεν», όπως έχει συμβεί με πολλά άλλα ζητήματα που έχουν αποτελέσει εστίες διαφωνιών εντός της τρικομματικής συγκυβέρνησης...