ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κόκκινη γραμμή Σαμαρά για την ΕΡΤ

Η κόκκινη γραμμή Σαμαρά για την ΕΡΤ

Έτοιμος να συμφωνήσει με τους αντιστασιακούς

Το ολοκληρωμένο του σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ αναμένεται να παρουσιάσει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς.

Ήδη από το πρωί σήμερα συνεδριάζουν συνεργάτες του κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Σίμου Κεδίκογλου με την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη για να καθορίσουν τις λειτουργικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ. Σαμαράς έχει έτοιμο σχέδιο το οποίο θα «στρογγυλεύει» τις γωνίες με τους κυβερνητικούς εταίρους και παράλληλα θα ικανοποιεί έστω προσωρινά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το σχέδιο Σαμαρά, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες αναταράξεις τουλάχιστον στο επίπεδο εγκαταστάσεων και του προσωπικού της ΕΡΤ, προωθείται η επαναπρόσληψη στο νέο φορέα και για δύο μήνες όλων των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του νέου φορέα θα ξεκινήσουν οι εκπομπές από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Από το νέο σχήμα θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στη “Ραδιοτηλεόραση” και στα μουσικά σύνολα, όπως προβλέπει και η απόφαση του ΣτΕ!

Με την πρόταση αυτή αναμένεται να συμφωνήσουν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, καθώς από τη μία αποφεύγεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και από την άλλη στέλνουν ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν αποτελούν «ουρά» του Σαμαρά.

Όποιο σενάριο πάντως και να επικρατήσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούνται ήδη απολυμένοι, αφού οι νέες συμβάσεις δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση νέα πρόσληψη.

Διαβάστε επίσης:

Τα σενάρια για την «νέα ΕΡΤ»

Σε τεντωμένο σχοινί η τρικομματική κυβέρνηση