ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσής: Ούτε κόκορας νιώθω, ούτε κότα!

Κασσής: Ούτε κόκορας νιώθω, ούτε κότα!

Το «μασάζ» των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε από χθες στους βουλευτές φαίνεται πως έχει αποτελέσματα.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής, αν και μερικές μέρες πριν διεμήνυε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σήμερα δήλωσε ικανοποιημένος από την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Εκτιμώ ότι τα πράγματα είναι στη σωστή κατεύθυνση μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και τη συνάντηση που είχε χθες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Βενιζέλο, νομίζω ότι τα πράγματα μπήκαν στο σωστό δρόμο. Από εκεί και πέρα τώρα σε αναμονή να γίνουν οι συζητήσεις όσον αφορά για την συγκεκριμένη πρόταση, πως θα κατατεθεί, ούτως ώστε να κρατήσουμε αυτό που λέμε την προστασία της πρώτης κατοικίας», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ερωτηθείς σχετικά με αναφορά του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «ορισμένοι παριστάνουν τα κοκόρια αλλά την κρίσιμη στιγμή είναι όρνιθες», απάντησε ότι ο ίδιος στάθηκε στους λόγους της αρχικής του διαφωνίας με το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί.

«Παρ’ ότι στο χωριό μου είχα πολλά κοκόρια και κότες, εγώ ούτε κόκορας νιώθω, ούτε κότα», απάντησε ο κ. Κασσής.

«Δεν νομίζω ότι αναφερόταν σε μας. Κοιτάξτε να δείτε, η αντίδραση η δικιά μας είχε να κάνει σε σχέση με αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ. Ήδη με τον πρόεδρο έχει προηγηθεί και συνάντηση προχθές το βράδυ, νομίζω ότι το θέμα διευθετήθηκε και είναι στη σωστή κατεύθυνση, η αντίρρηση η δικιά μου και άλλων συναδέλφων και να μην πω για τους άλλους, να πω για τον εαυτό μου, ήταν το ότι δεν μπορούσα σε καμιά περίπτωση να συμφωνήσω σε ένα πράγμα το οποίο τουλάχιστον το είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ και έχει χρέος να το στηρίξει», είπε.