ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάρε θέση τώρα: Να μπουν ξένοι στο ΤΑΙΠΕΔ ή όχι;

Πάρε θέση τώρα: Να μπουν ξένοι στο ΤΑΙΠΕΔ ή όχι;

Με την απάντησή σου πίεσε την κυβέρνηση να πάρει τη σωστή απόφαση

Διαστάσεις παίρνει ο θόρυβος για το κρυφό σχέδιο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές οι οποίοι θέλουν να βάλουν χέρι στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είτε με δική τους διοίκηση, είτε με τη μετάλλαξή του σε εταιρεία ειδικού σκοπού που θα εδρεύει σε τρίτη χώρα. Μετά τις σοβαρές αποκαλύψεις του “Newsbomb.gr” από το περασμένο Σάββατο, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις τόσο στα εγχώρια ΜΜΕ, όσο και στα διεθνή.

Το τελευταίο δημοσίευμα των Financial Times, μάλιστα, όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι πίσω από τον καπνό υπάρχει φωτιά αλλά προειδοποιεί την κυβέρνηση για τις άγριες διαθέσεις της τρόικας εν όψει της νέας επίσκεψής της.

Στον ίδιο τόνο, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) πρόκειται να προτείνει στην κυβέρνηση της Ελλάδας να δημιουργηθεί μια εταιρία η οποία θα ανήκει στο ελληνικό κράτος, αλλά θα διοικείται από ξένους ειδικούς και θα έχει έδρα εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο είχε προταθεί για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια.

Η κίνηση αυτή θα στόχευε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία στην οποία αποδίδεται η καθυστέρηση στην εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπληρωμή μέρους του χρέους της Ελλάδας, κατά το ίδιο δημοσίευμα.

Στόχος θα είναι «να μεγιστοποιήσει την αξία των κρατικών ακινήτων στην Ελλάδα κάνοντάς τα πιο ελκυστικά για τους επενδυτές», όπως είπε στο Reuters πηγή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). Η πηγή αυτή επισήμανε πως η πρόταση δεν έχει ακόμη συζητηθεί και εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Η πηγή του ΕΜΣ ανέφερε ακόμα στο Reuters πως στόχος είναι «να δημιουργηθούν πόροι ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της Ελλάδας και αυτή να βοηθηθεί να αποπληρώσει το χρέος της ταχύτερα».

Όλα αυτά τα δημοσιεύματα τα διέψευσε σήμερα ο Όλι Ρεν, ωστόσο δεν μένει παρά να δούμε τι θα επακολουθήσει… Το ερώτημα όμως παραμένει, τόσο η κυβέρνηση όσο και η κοινωνία αν έχουν πλήρως αντιληφθεί και προετοιμαστεί …που θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα μας μία τέτοια εξέλιξη…

Ακολουθεί η μεγάλη δημοσκόπηση του Newsbomb.gr που σας καλεί να πάρετε θέση. Με την άποψή σας δώστε το στίγμα της κοινής γνώμης και στείλτε το μήνυμα στην κυβέρνηση για τη στάση που πρέπει να τηρήσει.

Μη μένετε αμέτοχοι στις εξελίξεις και μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.