ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To comeback του Βγενόπουλου μετά την πανηγυρική αθώωση για το Βατοπέδι

To comeback του Βγενόπουλου μετά την πανηγυρική αθώωση για το Βατοπέδι

Περίπου επτά μήνες έχουν περάσει από την πανηγυρική αθώωση του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου στο πλαίσιο της υπόθεσης Βατοπεδίου, καθώς η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Μετά από έρευνες διάρκειας τριών ετών, η Εισαγγελία Εφετών έβαλε στο αρχείο τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο Εισαγγελέας κ. Μωραϊτάκης αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες, ούτε υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων εκ μέρους του κ. Βγενόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούσαν τη σύναψη δανείου μεταξύ της τράπεζας Marfin Egnatia Bank (MEB) και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, τη χορήγηση δανείων από την MEB, για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, περί πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ και πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας VIVARTIA.

Με την πανηγυρική αθώωση του κ. Βγενόπουλου για το Βατοπέδι απαλείφθηκαν οι όποιες υπόνοιες εμπλοκής του στην υπόθεση, με τον επιχειρηματία να δηλώνει ότι οι τελικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και θέτουν τους πραγματικούς ενόχους ενώπιον των ευθυνών τους.

Επίσης, από την πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα δεν προκύπτουν αποδεδειγμένα «σκοτεινά» σημεία στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Βγενόπουλου, η οποία έγινε αντικείμενο πλείστων δημοσιευμάτων και στο διεθνή Τύπο. Ο πρόεδρος της MIG, άλλωστε, πολλές φορές έχει κάνει λόγο για την αρχή της ηθικής επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί οδηγό του στην πολυετή και επιτυχημένη πορεία του στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση του Βατοπεδίου εν τέλει διέλυσε όποιο ψήγμα αμφισβήτησης της ακεραιότητας του κ. Βγενόπουλου, όσον αφορά στην προσωπικότητα όσο και στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Το newsbomb.gr επανέφερε το θέμα ως όφειλε, δεδομένου του ότι είχε πρωτοστατήσει στο ρεπορτάζ γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή Βγενόπουλου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ασκώντας μάλιστα δριμεία κριτική στον επιχειρηματία, που σε πολλά σημεία άγγιζε και τα όρια της ''δικαστικής ετυμηγορίας''.

Η δικαιοσύνη όμως απεφάνθη και το newsbomb.gr γενναία επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο προς πλήρη αποκατάσταση του ονόματος του κ. Βγενόπουλου, το οποίο σχεδόν διασύρθηκε κατά την μακρά χρονική περίοδο που διήρκησε η δικαστική διαμάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr ο Ανδρέας Βγενόπουλος ετοιμάζεται να υλοποιήσει μια σειρά από νέες επιχειρηματικές ιδέες, απαλλαγμένος πλέον από το ''βάρος'' της υπόθεσης του Βατοπεδίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι παραμένει ένας από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματικούς ''παίκτες'' της χώρας μας.