ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός του συνταγματικού τόξου!

Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός του συνταγματικού τόξου!

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, παραμένει εκτός του συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;», δήλωσε σε συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Είχε προηγηθεί δριμύτατη επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου εναντίον του από το βήμα της Βουλής, η οποία - με αφορμή σχόλιά του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή - είπε πως ο κ. Λαζαρίδης την στοχοποίησε προσωπικά και για ό,τι συμβεί από δω και πέρα υπεύθυνος θα είναι ο κ. Σαμαράς. «Ο κ. Λαζαρίδης επιχείρησε με τον πλέον προβοκατόρικο τρόπο την προσωπική μου στοχοποίηση... Επέμεινε στην θεωρία των δύο άκρων και ταύτισε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής με την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου», είπε η κα Κωνσταντοπούλου. «Η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χτες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε τηλεοπτικός σταθμό.

Κατά τη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Λαζαρίδης κατόπιν απάντησε στις αναφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου τονίζοντας: «Προσπάθησα να μιλήσω με τη φωνή της λογικής, που είναι απαραίτητη σε στιγμές έκρηξης όταν έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Καταδικάσαμε αυτό που έγινε. Δυστυχώς έγινε, το καταδικάσαμε όλοι. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ούτε να φέρουμε πίσω στη ζωή τον άνθρωπο, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να μην αφήσουμε να υπάρξουν άλλα θύματα έντασης και βίας. Τους Χρυσαυγίτες τους είπαμε πρώτοι νεοναζί και όχι με το όνομά τους και θυμίζαμε τι σημαίνει νεοναζί. Είναι οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ο χειρότερος εφιάλτης που γνώρισε η Ευρώπη. Τους καταδικάζουμε όμως καταδικάζουμε και την στρατηγική της έντασης».

Ακόμη σημείωσε πως ανέφερε την κα Κωνσταντοπούλου ως παράδειγμα απαξίωσης του κοινοβουλευτισμού και προσέθεσε πως «αποδοκιμάσθηκε χθες η πρότασή της από όλες τις πτέρυγες, μίλησε για βιασμό της δημοκρατίας, πλαστογράφηση των προσωρινών πρακτικών. Όλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει παρατυπία και ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. Αυτό είναι ευτελισμός». «Είναι ευθύνη όλων να σταματήσει το γαϊτανάκι που οδηγεί στην ένταση και τη βία» ανέφερε σε άλλο σημείο και, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι: «Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται ενάντια στου ακραίους. Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα».

Όταν ο κ. Λαζαρίδης ρωτήθηκε για την αναφορά της κας Κωνσταντοπούλου σχετικά με κίνδυνο της ζωής της, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν θα απολογηθώ για κάθε ανοησία που λέει - και δόξα τω Θεώ είναι πολλές. Διότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά. Κι η απαξίωση της δημοκρατίας συνδέεται με την ένταση».

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη