ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει το βουλευτή επικρατείας της ΝΔ και στενό συνεργάτη του, Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος παρενέβη σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού «προκειμένου να εξισώσει τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής με τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον κ. Λαζαρίδη «εκ των εμπνευστών της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων» και καλεί τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ. Λαζαρίδη και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων, που «αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «το δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ να απομονώσει νεόκοπα στελέχη και συμβούλους, που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας». Υπενθυμίζεται ότι στην παρέμβασή του ο κ. Λαζαρίδης είχε αναφέρει πως «όχι τώρα, ούτε πρόσφατα, από πριν τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε στιγματίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζί» και συνέχισε:«Η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χτες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου, την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα».