ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νικολόπουλος: Ποιοι υποθάλπουν τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων;

Ν. Νικολόπουλος: Ποιοι υποθάλπουν τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων;

Το σοβαρό ζήτημα της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων έθιξε με παρέμβασή του ο βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Νίκος Νικολόπουλος, αναδεικνύοντας τις βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία, στη φοροαποφυγή και φοροκλοπή καθώς και στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.


Ο κ. Νικολόπουλος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ειδικά για την καθυστέρηση στην εγκατάσταση μαγνητικής πύλης και ανιχνευτών X-RAY στα τελωνεία εισαγωγής, για τον έλεγχο των καπνικών και άλλων προϊόντων που εισάγονται λαθραία και μεταφέρονται με κοντέινερς.

«Με την εγκατάσταση αυτών των μηχανημάτων στα τελωνεία εισαγωγής μπορεί να απαλειφθεί ή να περιορισθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων, η διακίνηση ναρκωτικών και άλλων επικίνδυνων προϊόντων για την δημόσια ασφάλεια», τονίζει ο βουλευτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όσον αφορά στην απώλεια εσόδων για το κράτος, αυτή εκτιμάται στα 800 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Νικολόπουλος, τέλος, καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να διερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις «στην Εθνική Αντιπροσωπεία και στους βαρύτατα φορολογούμενους Έλληνες με ποιου απόφαση ή με ποιου εγκληματική αμέλεια όχι μόνον δεν χτυπιέται, αλλά υποθάλπεται το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή όταν η τοποθέτηση μηχανήματος X-RAY όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, συνέβαλε στην εξάλειψη φαινομένων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων από το 5ο τελωνείο του Πειραιά».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Η σκιά της Χρυσής Αυγής πέφτει και στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Έρευνες στην Πάτρα για διασύνδεση λιμενικού με την Χρυσή Αυγή

Θερίζουν ζωές τα λαθραία τσιγάρα και ο λαθραίος καπνός

Βρέθηκαν κούτες λαθραίων τσιγάρων στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας

Τσιγάρα μέσα σε... ψάρια

Κυκλοφορούν τσιγάρα - βόμβες ανάμεσά μας