ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή «γλώσσα» για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Κοινή «γλώσσα» για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

-«Ναι» και από ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» από ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες.

-Την Τρίτη η ψηφοφορία επί όλων των τροπολογιών

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί μεταξύ των κομμάτων σχετικά με την τροπολογία που θα προβλέπει αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

H γενική αίσθηση που υπάρχει και απορρέει είναι ότι τα κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών, γίνεται λόγος για «καλό κλίμα», κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τρίτο κείμενο το οποίο θα συνθέτει τις απόψεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, σημεία-κλειδιά είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα απαιτείται για να ληφθεί η απόφαση αναστολής της χρηματοδότησης, η φύση των αδικημάτων (αν για παράδειγμα θα συμπεριληφθεί το αδίκημα της τρομοκρατίας) και το ποσοστό των βουλευτών που θα είναι προφυλακισμένοι προκειμένου να ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση.

Στο μεν πρώτο η πλευρά Μιχελάκη εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις προς την κατεύθυνση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση με αυξημένη πλειοψηφία (181 βουλευτές). Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να αποσύρει τις ενστάσεις του για το αδίκημα της τρομοκρατίας προκειμένου το τελευταίο να συμπεριληφθεί στον κατάλογο.

«Παρών» που μπορεί να μετατραπεί σε «ναι» εάν υπάρξουν κι άλλες κινήσεις καλής θελήσεως από την κυβέρνηση θα πουν την Τρίτη που ψηφίζεται η επίμαχη τροπολογία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ «παρών» θα δηλώσει και το ΚΚΕ όπως ανέφερε η Α. Παπαρήγα, προειδοποιώντας ωστόσο, την κυβέρνηση να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει τους νόμους εναντίον τους.

«Γιατί εμείς έχουμε πείρα, δεν θα βγάλετε άκρη μαζί μας, εμείς δεν είμαστε Χρυσή Αυγή που λέει ότι είναι διακοσμητικός ο αγκυλωτός σταυρός, εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε ψηλά», είπε.

«Η ομόθυμη αποδοχή της ρύθμισης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την προστασία προς την κατεύθυνση αποτελεσματικής προστασίας των θεσμών», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

Διαβάστε επίσης:

Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα «κλείσει η κάνουλα» για την Χρυσή Αυγή

Την Τρίτη η ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος