ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο τόπος χρειάζεται ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης

Μητσοτάκης: Ο τόπος χρειάζεται ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης

Μήνυμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με αφορμή τον εορτασμό για τα 95α γενέθλιά του.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αφού ευχαρίστησε για τις συγκινητικές ευχές που του στέλνουν, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας πως «δεν είναι ώρα για να λυθούν οι πολιτικές διαφορές».

«Εγώ είμαι ξεκάθαρος Ευρωπαίος. Πιστεύω στην Ευρώπη και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Ευρωπαίοι στο τέλος θα πράξουν το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα έστω κι αν περάσουμε από μερικές φάσεις δύσκολες στη διαπραγμάτευση που είναι μπροστά μας», σημείωσε σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα ο κ. Μηστοτάκης συνέστησε μετριοπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Δεν είναι ώρα να λύσουμε όλες μας τις διαφορές. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης. Η ένωση δίνει δύναμη και είναι λάθος να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε πως οι Έλληνες θα «σφίξουμε τα δόντια μας και θα τα καταφέρουμε».

«Εμείς οι παλιοί περάσαμε και πιο δύσκολα. Η Ελλάς θα πετύχει τον στόχο της και θα βγει αλώβητη από την κρίση, για να ξαναρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για τον λαό που είναι άξιος για κάτι καλύτερο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Η επιστολή της Μέρκελ με τις ευχές στον Κ. Μητσοτάκη

Κλείνει τα 95 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης