ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ έχει πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ έχει πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταθέσει το δικό της πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε απόψε στην Πάτρα ο Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο επίσκεψής του.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «πορευόμαστε και προετοιμαζόμαστε για το συνέδριό μας, που θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, και θα καταθέσουμε το δικό μας πρόγραμμα, για την οικονομία και την ανάπτυξη», ενώ διατύπωσε την εκτίμηση «πως υπάρχει δρόμος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το πρωτογενές πλεόνασμα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ευχόμαστε να υπάρχει», αλλά όπως συμπλήρωσε «δεν ισχύει». Ειδικότερα, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα έχει προκύψει με εντελώς λογιστικό τρόπο, δηλαδή δεν έχουν δοθεί τα χρήματα ακόμα για τις δημόσιες επενδύσεις και όπως συμπλήρωσε, το Δημόσιο χρωστά πολλά χρήματα σε ιδιώτες, οπότε γι’ αυτό βρίσκονται χρήματα στα ταμεία.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για δημοσιονομικό κενό, καθώς όπως είπε, «άλλοι είναι οι υπολογισμοί που κάνει η κυβέρνηση και άλλοι οι δανειστές μας». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ανέφερε πως ο προϋπολογισμός που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή, θα εκφράζει το δόγμα της άκαμπτης δημοσιονομικής πολιτικής.

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει πρόσωπα με αξιοσύνη, προσωπικότητα και διαφάνεια», αλλά όπως πρόσθεσε, η επιλογή των προσώπων αυτών θα γίνει μέσα από τις τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του κόμματος, και δεν θα επιβληθούν κεντρικά.