ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των Δήμων

Έρχεται αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των Δήμων

Τη στήριξη του στο νέο σύστημα εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, εξέφρασε με συνέντευξη του, ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Μιλώντας σχετικά με τη φιλοσοφία των αλλαγών τόνισε πως πρόκειται ουσιαστικά για μία "δημοκρατική μεταρρύθμιση που ανταποκρίνεται σε αιτήματα των ίδιων των πολιτών και μπορεί να αφήσει πίσω παθογένειες του παρελθόντος", ενώ σημείωσε πως πρέπει να βρει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Μιλώντας για τη διαδικασία είπε χαρακτηριστικά πως σε κάθε ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν δύο ενιαίες λίστες. Μία με τους υποψήφιους δημάρχους και άλλη μία με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε αλφαβητική σειρά.

Κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δήμαρχο που επιθυμεί, αλλά και όποιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θέλει, άσχετα από το συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν. Όσοι δήμαρχοι πιάνουν το 42%, θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.

Σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, θα εκλέγονται αυτοί που έχουν τους περισσότερους σταυρούς. Ο Α.Παπαμιμίκος πάντως εξέφρασε προβληματισμό για την κυβερνησιμότητα κάθε δήμου σε περίπτωση που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν πρόσκειται στο νικητή δήμαρχο, ωστόσο τόνισε πως θα βρεθεί βιώσιμη λύση.

Διαβάστε επίσης:

Κοντά σε συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις Περιφέρειες

Υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων ο Γ. Δαραβίγκας

Η πρωτοβουλία των 5 και ο ρόλος του Σημίτη

Παπαμιμίκος: «Όχι» σε ένα 3ο Μνημόνιο