ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκβιασμός για το νόμο ακινήτων: Ή ψηφίζετε ή κόβονται μισθοί,συντάξεις

Εκβιασμός για το νόμο ακινήτων: Ή ψηφίζετε ή κόβονται μισθοί,συντάξεις

Η τρόικα έχει φροντίσει να κάνει ήδη την... δουλειά της και να διασφαλίσει ότι ο νέος νόμος θα ψηφιστεί.

Τι κι αν αντιδρούν οι "γαλάζιοι" και "πράσινοι" βουλευτές, τι κι αν ξεσηκώνεται ο κόσμος που καλείται να πληρώνει πολλαπλάσια αν περάσει ο νέος νόμος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, η τρόικα έχει φροντίσει να κάνει ήδη την... δουλειά της και να διασφαλίσει ότι ο νέος νόμος θα ψηφιστεί.

Η πρώτη ρουκέτα ήρθε από διαρροές του Υπουργείου Οικονομικών που διέρρεαν στον τύπου του Σαββατοκύριακου ότι τα έσοδα που προβλέπονται να εισπραχθούν από τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την φορολόγηση των αγροτεμαχίων ισοδυναμούν με 2,9 δις ευρώ για το 2014. Δηλαδή το ποσό που θεωρητικά η τρόικα έχει υπολογίσει ως το δημοσιονομικό κενό που ζητά από την κυβέρνηση να καλύψει. Όλως τυχαίως το νούμερο είναι ίδιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτά τα περιβόητα 2,9 δις ευρώ θα παιχθεί σύντομα το μεγάλο παιχνίδι του εκβιασμού βουλευτών και κοινωνίας για να επιβληθεί και να ψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο για τον φόρο στα αγροτεμάχια.

Το παιχνίδι θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες ως εξής: η τρόικα θα επιμείνει στο δημοσιονομικό κενό των 2,9 δις ευρώ και η κυβέρνηση θα αντιτείνει ότι αυτό θα καλυφθεί από το νέο ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Έτσι θα εκβιαστούν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το νόμο και μάλιστα χωρίς "πολλά λόγια" υπό τη δαμόκλειο σπάθη των ισοδύναμων που θα πρέπει να βρεθούν. Σύντομα, λοιπόν, θα τεθεί το δίλημμα "είτε ψηφίζετε το φόρο στα αγροτεμάχια, είτε θα χρειαστεί να κόψουμε μισθούς και συντάξεις".

Ένα δίλημμα που έχουμε δει πολλές φορές να αναδύεται μπροστά μας...

Συνεπώς, μην τρέφει η κοινή γνώμη αυταπάτες ότι ο φόρος στα αγροτεμάχια θα αποσυρθεί. Αντιθέτως, οι δανειστές μας είναι αποφασισμένοι να "στραγγίξουν" μέχρι εκεί που δεν πάει τον ελληνικό λαό συνεχίζοντας την ανελέητη φοροεπιδρομή στην τσέπη και την περιουσία των Ελλήνων.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον νέων εκβιασμών, με τους Έλληνες να στέκονται ανήμποροι μπροστά σε δραματικές εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Για τα ψηφαλάκια ρε γαμώτο

Έρχονται πέντε αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Στον αέρα το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Στοπ στις μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου

Ενιαίος φόρος ακινήτων:Πίσω ολοταχώς από το ΥΠΟΙΚ μετά τις αντιδράσεις