ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Για τα ψηφαλάκια ρε γαμώτο

Για τα ψηφαλάκια ρε γαμώτο

Πολιτική αθλιότητα και μικροψυχία την ώρα που η χώρα κινδυνεύει πάλι με τους εκβιασμούς της τερατώδους τρόικα, είναι αυτή η κόντρα μεταξύ βουλευτών της επαρχίας και βουλευτών της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων για το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.


Δεν γίνεται τέτοιες ώρες να παίζουν την κολοκυθιά διάφοροι «βαρόνοι» της επαρχίας με την κυβέρνηση για την προστασία δήθεν των αγροτών.

Πού ήταν όλοι αυτοί οι «προστάτες της αγροτιάς» όταν ψήφιζαν μνημόνια και νόμους που ρήμαξαν κυριολεκτικά τους αγρότες και τις οικογένειές τους;

Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους «πρωτευουσιάνους» βουλευτές που διέλυσαν κυριολεκτικά αυτό που λέμε ιδιοκτησία και ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα ψηφίζοντας νόμους και μνημόνια.

Και τώρα πλακώνονται μεταξύ τους «για τα ψηφαλάκια ρε γαμώτο», καθώς όλοι τους μυρίζονται σαν τα θηρία σύντομα εκλογές.

Έτσι όμως με τις απειλές τους στην κυβέρνηση, με τον άγριο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους και με τις διαφωνίες τους, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης στρώνουν το χαλί στην τρόικα να εκβιάζει, να τρομοκρατεί και να λέει «εμείς δεν ερχόμαστε στην Αθήνα αν δεν τα βρείτε πρώτα μεταξύ σας».

Τι μπορεί να γίνει; Ας κάτσουν όλοι τους, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (γιατί τα άλλα κόμματα δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων), να βρουν ένα «modus vivendi», μία κοινή συμφωνία, για ένα νομοσχέδιο δίκαιο και ισοβαρές για όλους (αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων σε Αθήνα και αλλού), ας το πάνε στον Στουρνάρα σαν μία τελική κόκκινη γραμμή για την ψήφο τοyς και από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.