ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Συνέπεια αμηχανίας η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Συνέπεια αμηχανίας η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Συνέπεια αμηχανίας και σύγχυσης» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την κρίση ταυτότητάς του και επιβεβαιώνει την απουσία πρότασης για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ παρέθεσε μία προς μία τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΠΟΙΚ με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προωθήθηκε η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, ενώ η χώρα θα επιτύχει από φέτος βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, υλοποιούνται συγκροτημένες παρεμβάσεις για ένα πλαίσιο χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, τόνισε, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι μειώθηκε ο χρόνος απονομής συντάξεων και ότι θεσπίστηκε διαφανής διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

«Αυτές οι ενδείξεις είναι αποτέλεσμα μεγάλων θυσιών συνιστούν ωστόσο θετικές ενδείξεις και εφαλτήριο για την επίτευξη νέων προκλήσεων» σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου που όπως είπε είναι:

Η επίτευξη διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων

Η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάταξή της και η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης

Η ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, ζήτημα που σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα πρέπει να προσεγγιστεί με «νηφαλιότητα και ρεαλισμό».

«Η χώρα οφείλει να φρενάρει την αυξητική δυναμική του, αυτό θα επιτευχθεί με την υλοποίηση διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και με την ισχυροποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων, εξήγησε, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θα αξιώσει την έμπρακτη συμβολή των εταίρων μας για την ελάφρυνση του χρέους.

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη ημέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Το σκεπτικό πίσω από την πρωτοβουλία για την πρόταση μομφής

Πρόταση μομφής: Μετρούν «κεφάλια» και ψάχνουν για «αντάρτες»

Η πρόταση μομφής ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου»

«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές»

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το τελευταίο του «χαρτί»!

ΠΑΣΟΚ: Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα!

Τι ορίζει ο Κανονισμός για την πρόταση δυσπιστίας

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Καρατζαφέρης: Κόκκινα τριαντάφυλλα στον Αλ. Τσίπρα

Τι προβλέπει το Αρθρo 142 που επικαλέστηκε ο Αλ. Τσίπρας