ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ . Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον λαό», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας: «Η κυβέρνηση πήρε λαϊκή εντολή να επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα λιτότητας, απέτυχε όμως να αξιοποιήσει την λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση. Δεν έχετε κοινωνικό έρεισμα και λαϊκή νομιμοποίηση», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκης ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Ολομελειας της Βουλής.

«Χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της την ΕΡΤ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ενημερώνω το σώμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά», τόνισε.

«Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Εχουμε χρέος να το κάνουμε. Αυτή την θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αρραγής» απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης που υπογράμμισε ότι στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση θα είναι παρούσα σε αυτή την συζήτηση και μέσα από την ψήφο θα αναβαθμιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της χώρας».

Η Βουλή διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ενημερώσει για την συγκεκριμένη εξέλιξη τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και να καθοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αύριο το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα στην Βουλή για την έφοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

ΕΡΤ: Με εντολή Δένδια η επέμβαση – Ενήμεροι Σαμαράς – Βενιζέλος

ΕΡΤ: Αστυνομική επέμβαση παρουσία εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο

ΕΡΤ: Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες

Βίντεο: Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ

ΕΡΤ: Πέρασαν το μπλόκο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Η είσοδος των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει την ΕΡΤ (vid)

Κωνσταντοπούλου: Ενέργεια εκτροπής από την κυβέρνηση

Κεδίκογλου για ΕΡΤ: Έγινε αποκατάσταση της νομιμότητας

Στρατούλης: Πραξικοπηματική ενέργεια η επέμβαση στην ΕΡΤ (vid)