ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου:«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές. Η Ελλάδα αλλάζει»

Καράογλου:«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές. Η Ελλάδα αλλάζει»

«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές. Η Ελλάδα αλλάζει» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στη Βουλή.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί κάποιοι βάλθηκαν να σταματήσουν την πρόοδο της χώρας και θέλουν κοινωνικές εκρήξεις και εντάσεις συντηρώντας τις λογικές του κρατισμού. Τους είμαστε ευγνώμονες, διότι είναι ευκαιρία να δείξουμε τι κάνουμε εδώ και 17 μήνες» είπε ο υπουργός και κατήγγειλε ότι «η πρόταση δυπιστίας δεν αποσκοπεί να ανατρέψει την κυβέρνηση αλλά την κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πολώσει το κλίμα και να κρύψει τα εσωτερικά του προβλήματα». Ο κ. Καράογλου είπε ακόμα ότι η σημερινή συζήτηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση πώς θα σώσει τον τόπο.


«Ο λαϊκισμός σας είναι γνωστός. Βρείτε τα μεταξύ σας και μετά, εδώ είμαστε. Ελάτε να καταθέσετε πρόταση μομφής. Άλλωστε, λεφτά για όσα υπόσχεστε δεν υπάρχουν, σας το λέει ο Μ. Γλέζος» είπε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης.


Αναφερόμενος στο έργο του υπουργείο του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «για πρώτη φορά η Β. Ελλάδα έχει συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο ανάπτυξης. Η Θεσσαλονίκη, με απόλυτη συναίσθηση του κομβικού της ρόλου, βρίσκεται ενώπιον της τελευταίας ίσως ευκαιρίας να γίνει πύλη των Βαλκανίων και η Μακεδονία και η Θράκη να γίνει προγεφύρωμα γι αυτή την αναπτυσσόμενη γωνιά της Μεσογείου.


Εφοδιασμένο με αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες το υπουργείο αγωνίζεται να καταστήσει τη Β. Ελλάδα στρατηγείο καινοτομίας, επενδύσεων και δημιουργικότητας» είπε ο υπουργός και ενημέρωσε το Σώμα ότι αυτή την ώρα αξιολογούνται επενδυτικές προτάσεις, υπάρχει συμμετοχή σε αναπτυξιακές δράσεις και συντονίζονται όλοι οι παραγωγικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ανέφερε ειδικότερα ότι η διεύθυνση οικονομίας και τουριστικής ανάπτυξης του υπουργείου αυτή τη στιγμή αξιολογεί 160 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί, συνολικού ύψους άνω των 850 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα, έγινε η επανεκκίνηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίαςς, φιλοδοξώντας να καταστεί η Θεσσαλονίκη ένας διεθνώς αναγνωρισμένος κόμβος καινοτομίας.

«Το υπουργείο έχει αναλάβει την εποπτεία της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων σε Μακεδονία και Θράκη και παράλληλα πέτυχε χωρίς πρόβλημα και χωρίς κραδασμούς την ενοποίηση ΔΕΘ και HELEXPO σε μια νέα εταιρεία θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο τον εκθεσιακό μας φορέα» είπε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε ότι ενισχύεται η φωνή επιχειρηματικών φορέων με τη διοργάνωση επιχειρηματικών και τουριστικών φόρουμ και ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις για το ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ υλοποιούνται ήδη προτάσεις μέσα από το πρόγραμμα ΙΝΤΕREG. «Και όλα αυτά περιορίζοντας στο 1/3 τις διευθύνσεις του υπουργείου πετυχαίνοντας οικονομίες κλίμακος» κατέληξε.