ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι εφοπλιστές έβαλαν «πόδι» στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι εφοπλιστές έβαλαν «πόδι» στο Μέγαρο Μαξίμου

Εδώ και λίγο παραπάνω από ένα χρόνο, στο στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά προστέθηκε ένα ακόμη στέλεχος, η κ. Ευαγγελία Δανιόλου, η οποία απασχολείται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.


Η κ. Δανιόλου ήδη από την εποχή που διέμενε στο Λονδίνο είχε δώσει το στίγμα της ως ένα από τα πιο ενεργά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη βρετανική πρωτεύουσα. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, ασχολήθηκε από το 2011 εθελοντικά και περιστασιακά ως σύμβουλος στον τομέα των δημοσίων σχέσεων του κόμματος, ενώ συνέβαλε στις δραστηριότητες της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Το ιδιαίτερο με την περίπτωση της κ. Δανιόλου είναι πως η ίδια είναι μέλος μιας από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες, καθώς είναι σύζυγος του εφοπλιστή Αδαμάντιου Πολέμη. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το ισχυρό λόμπι των Ελλήνων εφοπλιστών, με το διορισμό της κ. Δανιόλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, απέκτησε ένα ακόμα στήριγμα και μάλιστα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, σημειώνουν, εξασφαλίζεται στενή εποπτεία στην προώθηση των συμφερόντων της τάξης των εφοπλιστών, για τα οποία η κυβέρνηση έχει δείξει και συνεχίζει να δείχνει μεγάλη μέριμνα με τη διατήρηση των ιδιαίτερων προνομίων τους.