ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάληψη πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για το σύμφωνο συμβίωσης

Ανάληψη πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για το σύμφωνο συμβίωσης

Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απόφαση του ΕΔΑΔ για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν αναμενόμενη. Η εξαίρεση τους από το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβίωσης παραβιάζει πρόδηλα τα δικαιώματα τους.

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένες. Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τη ρύθμιση που έχει κατατεθεί από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή «για την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου» τον Δεκέμβριο του 2010 και προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 1 του Ν. 3719/08. Η προτεινόμενη διάταξη που επαναφέρουμε έχει ως εξής:

«Η συμφωνία δυο ενηλίκων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωση τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο». Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την κατάθεση τροπολογίας, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ:Σύμφωνο Συμβίωσης και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια