ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Γεωργιάδη για ΣΥΡΙΖΑ και απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Δηλώσεις Γεωργιάδη για ΣΥΡΙΖΑ και απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς να έχει «ακριβή στοιχεία», όπως παραδέχτηκε, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να προεξοφλήσει ότι η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ «δεν έχει μεγάλη επιτυχία».


Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, οι γιατροί έχουν σπεύσει σε μια απεργιακή κινητοποίηση, «ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο». «Απ' ό,τι γνωρίζω από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανα, δεν έχει μεγάλη επιτυχία. Παρά ταύτα θα σας δώσω και το ακριβές ποσοστό στην πορεία της ημέρας», προσέθεσε.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν πετρέλαιο, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι: «Δεν ισχύει αυτό. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων γίνεται κανονικά και είμαστε πλήρως εντός των προϋπολογισμών τους και εντός των στόχων. Για την ακρίβεια θα πάμε και λίγο καλύτερα απ' ό,τι αναμέναμε».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των φαρμάκων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει τεράστιο πολιτικό θέμα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο παρουσιάζει κατά δήλωση του διευθυντού του, διαφημίσεις πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών. Εγώ δεν ξέρω πόσο είναι το ποσό, μπορεί να είναι ένα ευρώ. Όμως, την ίδια στιγμή που γίνεται αυτό -άρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με αυτές τις εταιρίες- έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και καταψηφίζει την τροπολογία για να μειώσουμε τις τιμές των φαρμάκων». Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας κάνει ένα βήμα παραπέρα από το επίπεδο του «υπαινιγμού», κάνοντας λόγο για «διαπλοκή». «Με συγχωρείτε, αλλά αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή ποιο είναι;», καταλήγει.

Ωστόσο, στις κατηγορίες του υπουργού Υγείας απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία τον χαρακτηρίζει «ντίλερ των πολυεθνικών».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις Γεωργιάδης