ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «εφεδρείες» του Αντώνη Σαμαρά δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό

Οι «εφεδρείες» του Αντώνη Σαμαρά δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό

Σκληρές ανακοινώσεις από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για την αναφορά Σαμαρά περί «μαξιλαριών ασφαλείας» για την κυβέρνηση

Και οι δύο, σύμφωνα με τα σενάρια, εμφανίζονταν μεταξύ των βουλευτών που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου να μην καταρρεύσει και οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές.

Το Newsbomb.gr σας έχει ενημερώσει εγκαίρως ότι οι ζυμώσεις ναι μεν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο ουδείς εκ των... μνηστήρων δεν πρόκειται να στηρίξει αν δεν «περάσουν» πρώτα τα δύσκολα, δηλαδή ο φόρος ακινήτων, οι πλειστηριασμοί, οι ομαδικές απολύσεις και ο προϋπολογισμός.

Η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά, από το Βερολίνο, ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει καθώς για κάθε διαρροή βουλευτή υπάρχει «μαξιλάρι ασφαλείας» και άλλοι βουλευτές πρόθυμοι να συνδράμουν, προφανώς προκάλεσε αίσθηση και πυροδότησε σενάρια που ήθελαν ανεξάρτητους, βουλευτές των ΑΝΕΛ ακόμη και της ΔΗΜΑΡ στο στόχαστρο του Μαξίμου.

Και, βέβαια, αυτά τα σενάρια προκάλεσαν και αντιδράσεις.

koyik

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι προτιμά τα μαξιλάρια του ξενοδοχείου από αυτά του Σαμαρά ενώ ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου χαρακτήρισε τραγικά τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις έχουν ενδιαφέρον, κυρίως διότι άπαντες κρίνονται από τη συνέπεια των λόγων και των, τελικών, πράξεών τους.

«Οι συντάκτες ευφάνταστων άρθρων, σεναριογραφούν καθισμένοι στα γραφεία τους» σημειώνει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κατά δήλωσή του τρέχει «σε όλη την Ελλάδα, προωθώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα των Αν.Ελλήνων». «Όσο για μαξιλάρια, μου αρκούν αυτά που βρίσκω στα ξενοδοχεία που κοιμάμαι πολλές μέρες τον μήνα, μακριά από την οικογένεια μου, αλλά κοντά σε αγωνιστές Πολιτευτές, Συντονιστές και φίλους του Κινήματος».

oikonomou

Ο, δε, Βασίλης Οικονόμου, που ήταν αρνητικός στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ανέφερε πώς «είναι τραγικό να ονειρεύεται ο πρωθυπουργός της χώρας πολιτικά μαξιλάρια, αναγνωρίζοντας έτσι την πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης του. Όποιος αναζητά τέτοιου είδους πολιτικά μαξιλάρια, ας τα αναζητήσει οπουδήποτε αλλού...»

Διαβάστε επίσης:

«Για όποιον βουλευτή δε συμφωνεί υπάρχει αντικαταστάτης»

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς