ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρεμαστινός για φάρμακα: Έπρεπε να συγκληθεί η Επιτρ. Κοινων.Υποθέσεων

Κρεμαστινός για φάρμακα: Έπρεπε να συγκληθεί η Επιτρ. Κοινων.Υποθέσεων

«Η κομματική αντιπαράθεση για το φάρμακο θα είχε επιλυθεί αν είχε προηγουμένως συγκληθεί για το θέμα αυτό η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής», τονίζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Αν είχε τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τον κανονισμό της Βουλής ίσως δεν θα υπήρχε καν το θέμα. Διότι η τροπολογία αυτή θα ερχόταν σε ένα νομοσχέδιο που θα αφορούσε το αντικείμενο των φαρμάκων ή έστω στο παρόν νομοσχέδιο, αλλά οπωσδήποτε θα έπρεπε να συζητηθεί στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων όπου εκφράζονται οι απόψεις όλων των κομμάτων, δίνονται απαντήσεις και καλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Ερωτηθείς για την άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή για 10 ημέρες της ψήφισης της τροπολογίας, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι «όταν έχει η διαδικασία ολοκληρώσεως του νομοσχεδίου και επίκειται ονομαστική ψηφοφορία είναι αδιανόητο να αποσυρθεί η τροπολογία. Ίσως θα έπρεπε να γίνει πριν».

Ο πρώην υπουργός Υγείας τονίζει ότι με την τροπολογία «θα υπάρξει μείωση της τιμής. Υπάρχει βέβαια μια αντιδικία ότι ίσως η μείωση αυτή θα οδηγήσει κατά κάποιον τρόπο σε καταστάσεις που ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες να ωφεληθούν περισσότερο και άλλες λιγότερο, πράγμα το οποίο ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να το αποκλείσει αν δεν δει τις υπουργικές αποφάσεις, που σημαίνει ότι το θέμα θα συζητηθεί ξανά και δεν έχει κλείσει».

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό «το βασικότερο, που δυστυχώς ούτε το υπουργείο έχει συλλάβει αλλά ούτε και η αντιπολίτευση, είναι ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί η συμμετοχή του γιατρού στη θεραπεία του ασθενούς».